Jag

Jag föddes för drygt 60 år sedan på Södra BB i Stockholm.
Gift med Johnny sedan drygt 30 år.
Tillsammans har vi tre fantastiska barn. Tre barn som vågar göra allt det jag aldrig tordes och som är mina läromästare på många sätt.

Jag älskar böcker och att läsa. Är inte speciellt prylgalen och gillar inte att shoppa men böcker kan jag inte låta bli att handla. Nu har det blivit så fullt i våra hyllor att vi ställer ut en del av dem i porten för vem som helst att ta. Det kan vara grannen, brevbäraren eller någon tillfällig besökare.

I maj 2007 började jag blogga och i samband med det tog mitt fotograferande fart. Jag skrev texter och illustrerade dem med egna fotografier. Vetgirig som jag är ville jag lära mer och fick av en bloggvän tips om distanskurserna på Jönköpings högskola.
Jag gick både Digital bildbehandling och Fotografi visuell kommunikation. Efter kurserna kände jag att jag saknade en plats, ett forum där jag kunde prata bild och titta på bilder tillsammans med andra som var lika intresserade som jag.  2011 gick jag med i Enskede Fotoklubb. Just nu är vi över 100 medlemmar varav drygt 40 % är tjejer.

Ett annat stort intresse är musik. Jag tror att jag alltid sysslat med musik på ett eller annat sätt. I alla fall nynnar jag alltid och oftast mycket högre än jag tror. Nu är jag, sedan ett antal år tillbaka, med i Enskede damkör. Ett rätt trist namn på en otroligt rolig kör.

För några år sedan när min äldsta dotter kom hem från en Asienresa köpte vi varsitt provapåkort på YogaShatki. Efter bara några gånger var jag fast. Jag kände att jag äntligen hittat ett sätt att röra på mig som fungerade. Ett som jag kunde tänka mig att fortsätt med och så har det blivit. Minst två gånger i veckan försöker jag komma iväg på ett 90 minuterspass.
Sedan i våras blir det inget mer promenarande med hunden.  Han var vår trogna följeslagare i nästan 14 år. Det är fortfarande tomt och inte blir det alls lika mycket vardagsmotion som tidigare. Jag kompenserar det med att sitta i fåtöljen framför brasan med tekoppen och en bra bok. Det finns sämre saker att göra eller hur.

6 svar

 1. Intressen i min smak. 😀
  Jag har aldrig gått några kurser eller utbildningar i foto, men jag har i många år jobbat med det som retuschör och kopist på ett svartvitt labb … innan det gick ur tiden som yrkeskår i den hantverksmässiga formen.
  Fotografering har alltid varit ett intresse, men inte så mycket kameratekniskt intresse som att ”finna motivet”.

  Det låter som att vi är i ungefär samma ålder, och båda med ”modiga” barn. Min äldsta dotter hamnade för ca 8 år sedan i Israel, av alla ställen. Och det är nu där som jag har mitt första och enda barnbarn. I sommar kommer dem att flytta lite närmre. Till Amsterdam är det bestämt. Fortfarande inte så lätt tillgängligt men ändå åt ”rätt håll” från vår synvinkel … 🙂

  Du skriver att du började blogga 2007. Det är året innan jag själv tog de första stapplande stegen i den världen 😀
  Här hittar jag bara inlägg från tidigast 2014, så jag antar att du haft andra bloggportaler innan dess. Jag har själv gått igenom några innan jag landade där jag är nu.

  Hoppas att vi stöter på varandra igen. Du hamnar i alla fall i min ”Följer”-lista fr.o.m. nu … 😀

  1. Roligt att du hittade hit.
   När jag började blogga gjorde jag det på blogg.se, du hittar mina äldre inlägg på plommenad.blogg.se.

   Knepigt att ha sitt barnbarn så långt borta för att inte tala om hur svårt det kan vara för din dotter. Härligt att höra att de kommer närmare. Amsterdam kan man ju lätt besöka på en helg och det behöver inte bli så förfärligt dyrt heller.

   Känner mig hedrad att komma med på Följerlistan.
   Jag har lagt till dig bland mina favoriter så vi kommer säkert att råkas igen.
   Trevlig söndag!

 2. Hej Kersti. Kul att läsa. Är hemma idag, alltså fick lite extra tid. Har åkt för mycket skidor o grillor med infektion i kroppen som nu bröt ut plötsligt. Kul med dina engagemang Kersti och fina – och spännande – bilder du tar. Hälsn fr Anna

  1. Så tråkigt att u är sjuk men så skoj att du tittade in här och också att du tog ig tid att lämna ett litet avtryck. Roligt att du gillar mina bilder.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.