I främmande land

Nu är jag borta, på en plats dit en del av mig kan längta så mycket.  På min resa hit ser jag ett flygplan som har en stor bild av Karin Boye på stjärtfenan. Jag undrar varför och vad hon hade tyckt om att se sig själv där.

Flygtiden Stavanger Aberdeen är 50 minuter man landar innan man startade. Så kan det vara när man reser. Tiden är inte alltid så lätt att begripa sig på. 

Nästan från början infinner sig den välbekanta känslan av att jag befinner mig i ett vaccum, ett mellanrum där allt är möjligt och ingenting egentligen händer. Här där man låter sig transporteras finns en tydlig struktur som, om man kan och begriper den, kan vara till stöd och hjälp. Det är det i alla fall lite och jag vill både vara kvar i mellanrummet och komma fram.  

I Skottland regnar det och kantarellerna växer så som svampar ska göra. Havet och ljuset är lika fantastiskt som jag visste att det skulle vara och den här gången har jag lyckats komma riktigt nära sälarna. 

Eftersom jag är med mina vänner som bor här är det som att vara hemma borta. Och det är verkligen inte det sämsta.

 

10 svar

 1. Så känner jag när jag bor hos er – som ett hemma borta. Skottland kan vara så sanslöst vackert – men jag ser det som klippigt, bergigt. Den där platta stranden ser ut som vi har här nere på sydkusten!

  Ha det skönt (och skönt att höra att du slapp skjutningen i Gamla Enskede – skrämmande nyheter från en plats som jag ser som idyllen själv).

  Kram

  1. Tillägg: ser nu att skjutningen var i Enskededalen, på andra sidan tunnebanespåren. Nära men i mycket en annan plats.

   1. Fel igen, det är nära Sockenplan det hänt, tycker mig också se stängslet mot fotbollsplanen på svts bilder men inte säker på exakt plats. En kvinna. Tror hon lever men fått skottskador i halsen.

 2. Vilka vackra bilder! Förstår att du njuter.
  Och visst är det fantastiskt att man på så kort tid kan förflytta sig från Norge till Skottland. Och du, jag tror Karin Boye hade tyckt om att se sig själv sväva runt här i Europa. Undrar vilka dikter som då skulle skrivits.
  Önskar dig fortsatt fina dagar och vädret rår en ju inte på, men dagarna kan vara fina alldeles oavsett väder och vind.
  Kram!

 3. Det verkar inte gå någon större nöd på dig. Skottland och Irland har jag alltid längtat efter att komma. Undra om Karin Boye åkte dit någon gång.
  Kram Bosse

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.