Dubbelexponering

Årets nya område att utforska. Galet svårt men väldigt roligt, resultatet blir varierande minst sagt. Men en del blir faktiskt riktigt bra. Utmaningen är att klura ut varför. Hur man ska göra för att få bestämma själv så att inte slumpen avgör hur det blir. Den sista bilden är ingen dubbelexponering, jo kanske på sätt och vis för jag har lagt ihop två bilder för att öka skärpedjupet. Själva bilden är på en upphittad citron. Ingen vet hur länge den legat i kylskåpet innan yngsta dottern fann den. Men kan ni begripa hur förfall kan vara så vackert som ett konstverk i sig. Och inte luktade om den heller.

5 svar

 1. Jag tycker att du lyckades fenomenalt bra med alla bilderna men visst har citronen det där lilla extra! Spännande bilder och ett spännande område.

  Kram

 2. Såååååå häftigt!
  Hur får du fram dubbelexponeringen? Gör du det i kameran eller genom bildredigering?
  Om du gör det i kameran, vad har du då för kamera?
  Kram

  1. Alla tre är gjorda i direkt i kameran. Jag har en Nikon D610 och kan ta 1-3 bilder som lägger sig på varandra. Bilderna ovan består av två exponeringar. Nikon är inte bäst på det här. Det fins andra kameror där man kan ta många fler bilder och som dessutom gör en där den lägger ihop alla men som också sparar varje enskild bild för sig. Det gör inte min kamera den lägger ihop dem men sparar inte varje bild.
   Kram

 3. Vilka spännande bilder! Har bara läst lite om detta ämne innan men inte riktigt förstått hur det fungerar. Gör det inte nu heller men bilderna är verkligen intressanta. Så bra du lyckats!
  Och sista bilden hade jag aldrig kunnat gissa att det var en citron.
  Roligt att se hur de jobbar vidare.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.