Flaten runt

Vi tog med hunden och gick runt Flatensjön det är ungefär 6 km.  Det är en trevlig och lättgången tur där man promenerar genom omväxlande skogsmark och öppen kulturmark.  Området är naturreservat sedan 2007 och Flatensjön är den sjö i Stockholm som sägs ha det bästa vattnet. Det är stora höjdskillnader under promenaden så vi blev ordentligt varma. Att det finns höga branter här lockar till sig klättrare men idag var det nog fel säsong för den aktiviteten. Däremot låg isen tillräckligt tjock för att långfärdsskridskoåkarna skulle våga sig ut så det var relativt gott om dem där ute på sjön. Vi  höll oss på landbacken för säkerhetsskull.  Hunden höll förvånansvärt god fart och behövde inte släpas runt vilket var en trevlig överraskning. Kanske tyckte han, liksom vi, att det var skönt att få byta sina invanda promenadstråk mot nygamla trakter.
Vill du läsa mer om Flaten kan du göra det här hos Slottsträdgårdsmästaren eller på Stockholmstads hemsida

Nu vilar vi oss lite och njuter, inte av tystnaden utan av  Coastliners  med Lill Lindfors

Flaten

Flaten-2

 

 

8 svar

 1. Vilken skön promenad! Och trakterna här är så fina. Jag har bara varit här sommartid, men det var nu länge sedan. Får bli ett besök till sommaren igen.
  Tack för vackra vinterbilder och snön ligger fortfarande kvar. Antar att dte kommit ny snö.
  Långfärdsskridskor har jag förr åkt mycket men har kommit av mig helt. Synd egentligen…
  Önkskar er en trevlig kväll.
  Kram!

  1. Jag har åkt lite långfärdsskridskor men är lite feg när det gäller isar. I år har det inte blivit en endaste gång, kanske är jag lite lat också. Flaten är ett härligt ställe att promenera på. Det är verkligen fantastiskt att det finns så fina strövområden så nära staden.
   Nu har vi firat lite alla hjärtans dag med champagne och godmat här hemma.
   Kram

 2. Vilken härlig promenad i vintervädret. Här är snön borta igen men det gör mig inget. Vi var ute på vår vanliga långrunda som dock kortats lite med tanke på Herr Hunds leder.

  Kram och fortsatt trevlig söndagskväll!

  1. Vi fick en del snö igår och i natt. Inga mängder precis men lagom för att lysa upp lite. Hunden var ovanligt pigg på promenaden. Han fyller 12 år den 25 och börjar bli lite trött. När vi går här hemma får vi nästan släpa runt honom men på den här promenaden fick han ny energi och skuttade på som om han vore ung på nytt.
   Kram

 3. Hej, du rekommenderar yoga säger du. Men du vet, jag är så stel så jag kan inte inta några som helst yogapositioner. Tyvärr, för jag tror visst att det är nyttigt och bra. Men jag är dessvärre för sent ute..
  Jag skulle vilja gå på vattengympa igen, det mådde kroppen så himla bra av. Men, nu ligger ju närmaste bad i stan sex mil bort o kommunikationerna är nästan obefintliga. Om man till äventyrs skulle orka med att åka in med morgonbussen så går ingen buss hem förrän vid fyra! Inte så lockande med många timmars vandrande i stan. En av få nackdelar med mitt boende., men jag kan alltid välja en ny skog att gå mina promenader in, dom tar liksom aldrig slut ”ler”
  Kram på vänskapsdagen som vi kallar den i Finland

  1. Man är aldrig för stel för yoga, och det är aldrig försent, man startar där man är, det är det som är så fantastiskt. Önskar att jag vore lite närmre dig då skulle jag visa. Vattengympa är också härligt men jag förstår att de inte fungerar när kommunikationerna är som de är. Men du har en massa annan livskvalitet med att bo som du gör eller hur. Jätte stor vänskapskram till en av mina första bloggvänner.

 4. I Jönköping hade vi också ett underbart promenadväder igår, i strålande solsken. Fick en känsla av våren. Men vi har ingen snö här, endast litet frostfläckar här och där.

  1. I söndags var det mulet och lite ruggigt men nu har solen lyst på oss i flera dagar. Eller rättare sagt lyst på de som har möjlighet att vara ute dagtid. Snö har vi endast ett mycket tunt lager av, på vissa ställen.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.