50-tal

Konsert idag med tema 40- 50-tal. Förutom att musiken skulle vara från tidsperioden skulle även kören vara klädda i tidstypiska kläder. Det var klänning och blommigt eller prickigt  som gällde.  Jag hade ingen lust att investera i ny klänning endast för detta tillfälle men har sedan länge haft en av mammas klänningar liggande i garderoben. När jag provade den var den alldeles för trång i livet men det visade sig att jag relativt enkelt kunde göra den bebolig och så pass stor att det kunde gå att andas i den. Så idag nypremiär för klänningen och en väldigt trevlig konsert.

 

 

Vi kanske inte lät precis så här, men inte långt ifrån.

7 svar

  1. Såg klänningen ut som på bilden? I så fall väldigt vacker! Blev ni inte fotade på konserten, vore skoj att se er i tidstypisk utstyrsel! Jag ångrar enormt idag att jag slängde alla mammas gamla klänningar då hon gick bort. Men rent krasst, jag var 25 år och ville väl inte fylla garderoben med något som jag ansåg vara gammalt och förlegat. Men senare har jag sett foton och minns hur fina vissa klänningar var, det var nog mer 60-talsstuk med glittriga smala kuvertklänningar med lång dragkedja som gällde. Men vill man nu 50 år senare så finns ju stilen att få tag på.
    Kram

  2. Hade varit intressant att se och höra er också… säkert väldigt fint!
    Min mor hade sådana där klänningar och, som hon kallade det, städrockar ! En rakare midjelös modell om jag minns rätt.

    1. Musiken kan jag tyvärr inte bjuda på men du kan ju alltid komma förbi på vårkonserten den 26 maj. Lite långt att åka kanske. Men en bild på oss med blommiga klännings har jag lagt in sist i inlägget. Kram

    1. Jag tycker att den är vacker och håller på att vänja mig vid att ha blommigt. Har ofta känt att jag försvinner i det eftersom jag är så kort men inser att det faktiskt inte är så. Trivdes förvånansvärt bra i klänningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.