Förflyttning

Jag står i duschen och önskar att jag låg i sängen. Blir stående länge eftersom själva förflyttningen känns ansträngande. Som att resa. Jag vill gärna vara på andra platser, se nya saker, träffa andra människor och lära nytt. Men det är inte alltid jag är så förtjust i själva förflyttningen, ganska sällan faktiskt. Flygplatser kan kanske möjliggöra spännande möten men mest är det bara tråkig väntan, lite pirrig förväntan och en massa tid i vacuum. Och hur kul är det egentligen att klämma in sig i flygplansfåtöljen och äta plastinpackad mat med plastbestick, om de nu överhuvudtaget serveras någon mat. Om man nu ska resa, det är inte alla som vill det, så känns tåg eller båt som de trivsammaste sätten. Man kan röra sig under tiden, själen hinner med och själva resan kan bli en upplevelse i sig. För att komma till Japan på rimlig tid är det flyg som gäller. Men väl där kan man åka både tåg och tunnelbana. Flest trevliga möten blev det i tunnelbanan. Bara man ställde sig där med en uppvecklad karta kom hjälpsamma Tokyobor till undsättning vare sig vi behövde det eller ej. Jag tyckte det var så trevligt att jag försöker göra samma sak här hemma i Stockholm. Då kan man få till spännande möten utan att behöva resa alls.

 

5 svar

 1. Åh så kul att finna din blogg! Tycker mig se att här finns mycket intressant för mig att läsa i veckan som kommer. Just nu har jag inte tid, ska fixa mat och litet annat innan det är dags att ge mig iväg till nattjobb. Vi hörs!

  Japan. Har du varit där? Det har jag aldrig varit, men i ungdomsåren hade jag några brevvänner där, en tjej som jag minns litet extra. Tyvärr har jag tappat kontakten med de brevvänner jag hade då, från många olika länder. Tänk vad kul det skulle varit att haft kontakt med dem än idag…

  1. Kul att du hittade hit. Ja jag har varit i Japan och vill gärna återvända. Så mycket intressant att se. Ett fascinerande land.

 2. Hej! Vilken tur att du hittade till mig, så att jag kunde hitta hit till din fina blogg. Gillar både bilder och texter här inne så hit kommer jag igen.
  Krya på dig!
  Kram Christina

 3. Hej! Förutom en skral plånbok är det just förflyttningarna som gjort att jag senaste åren inte rest alls. Att själva resan är målet är bara nys. Jag har inget tålamod och gillar inte att timme ut och timme in vänta på transport, sitta på transport, byta transport osv.
  När jag var ung gjorde det mig inte ett skvatt, då var ju hela livet ett äventyr men nu finns inte orken kvar på samma sätt.
  Jag gick med i PRO i höstas, de har så bra rabatter på en del grejer, och nu är jag med i en cirkel som heter Läs och res. Dalsland ska få besök av ett pensionärsgäng i sommar är det tänkt. Vi röstade och flest röster hamnade där denna gång. Ja inte mig emot.
  Mars månad inledd med snöfall, ymnigt, rikt, blåsigt, precis som på tevebilderna från Falun och femmilen. Hästarna rullar sig i snön och kliar av sig vinterpälsen
  Kram

  1. Lustigt. Maken och jag har pratat om att åka till Dalsland i sommar. Vid en inventering upptäckte vi att Dalsland är det enda landskap i Sverige som vi inte besökt .Nu tänkte vi råda bot på det. Har du några lästips att dela med dig av om eller från Dalsland?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.