Årets första skörd

Det är helt otroligt men idag har jag skördat den sista kålen ute i trädgårdslandet. Den har både frusit och tinat i omgångar men är fortfarande grön och spänstig. För några dagar sedan skördade jag purjolök också den grön och fin. Det finns det faktiskt några kvar att skörda vid ett senare tillfälle. Både kål och purjolök såddes i början av förra året så nu är det snart dags att så igen.

4 svar

 1. Det är ju faktiskt helt otroligt. I Sverige menar jag. Här i Sydengland odlas nästan hela året men då ofta i polytunnlar dessutom. Men ditt ser ju ut att var friland. I Januari! Jättekul, vilka gröna fingrar du har!

  1. Ja de är odlade på friland. Kålen blev fantastisk och den klarar sig bra i minusgrader. Purjolökens yttersta blad blev lite tråkiga när de tinade men resten var gröna och fina. Det är kul att det blev så pass mycket mat. Nu ska jag börja planera för nästa säsong. Gröna fingrar vet jag inte men envishet, tålamod och tur i kombination tror jag har gjort susen. Vissa saker tar sig och annat inte. Fick inte alls så mycket tomater och bönor som jag hoppats.
   Kram

 2. Du har dina alldeles egna små glädjeämnen såhär under dystraste mörkaste tiden. Inte många som lika entusiastiskt odlar året om
  Gott Nytt År, kram från pörtet

  1. Ja det är absolut en källa till glädje. Purjolöken och kålen hade jag bara lämnat ute i landet så den har verkligen skött sig själv både höst och vinter. Nu har jag börjat planera för nästa säsong. Det är nästan halva nöjet.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.