Att utvecklas

Det har skrivits och förklarats på många ställen hur man lär sig nya saker, hur man utvecklas. Som att lära sig fotografera. Först är det svårt, sedan blir alla bilder man tar fantastiska. Efter ett tag tycker man inte att man kan någonting alls och att allt man fotograferar blir skräp. Jag har gått igenom alla de stadierna. Just nu känns det som om jag är tillbaka till stadiet där jag inte tycker att något blir speciellt bra.

Jag har försökt analysera vad det kan handla om och tror att jag saknar ett fokus. Jag känner att jag behöver ha ett mål, en tydlig intention med fotograferandet. Det räcker inte med att ta en bild om dagen jag behöver ha en tydligare riktning.

Som när jag väl hittat idén till vår senaste fotouppgift i Bildspråksgruppen. Då var det så roligt att ge sig ut och hitta bilden som sedan byggdes ihop till det som blev resultatet. Uppgiften var att fotografera i Chema Madoz anda. Som ni ser om ni följer länken var det en inte alldeles lätt uppgift.
Nu har jag beställt boken The Photographers playbook efter tips från en fotokompis. Jag hoppas och tror att den kan ge lite matnyttig inspiration.

Här nedan ser ni mina två bilder på Chema Madozuppgiften.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.