Förändring

Jag går omkring och försöker känna efter hur jag skulle vilja ha min tillvaro om jag helt fick bestämma. Vad skulle jag sluta att göra och vad skulle jag kanske göra ännu mer av. Det är svårt att riktigt känna efter i sitt innersta, det är alltid så mycket som står i vägen och skymmer. Att hitta in i sina egna skrymslen och vrår tar tid och energi.  Även om vi fick en frist så blåser förändringens vindar, kanske inte storm men en ihållande envis styv kuling som inte verkar mojna i första taget. Det känns som om vi alla, på ett eller annat sätt håller på att avsluta, omvandla, förändra.
Jag tänker på Claes Janssens Förändringens fyra rum. Det är en teori om förändring och vad som sker med människor och organisationer i förändring. Ibland kan det hjälpa att ha en teori, en modell att tänka utifrån. Jag har också en annan modell Hudson Renewal Cycle som hjälper mig sortera ut var jag befinner mig i förändringsprocessen. Just nu tror jag att jag har en ganska klar bild av det men desto disigare av den där första frågan. Vad vill jag egentligen?  Och då handlar det om just det, inte vad som är mest förnuftigt eller vad andra ska tycka utan helt enkelt (och så otroligt svårt) hur vill jag leva mitt liv och hur tar jag bäst ansvar för det.

Ett lite luddigt inlägg med otydliga funderingar. En sak vet jag i alla fall och det är att när jag får fotografera, titta på bilder och prata om bilder är jag glad. Nya bilder hittar du därför nästan varje dag under fliken fotografier och mina blipfoton.

 

Stranden

 

2 svar

 1. Tack för att du påminde om fotografier och blipfoton. Inser att jag glömt dessa en tid. Men nu är de aktualiserade.
  Ja, förändringar och att själv ta ställning till hur man skulle vilja ha det är ganska komplicerat tycker jag också.
  Jag kan ju numer som pensionär i stort sett styra över mycket, men ibland kommer jag inte till skott och ibland kan jag känna att jag vill ha en förändring men vet inte med vad och hur.
  Jag brukar fråga mig när och var mår jag bäst, men svaret varierar….Så inga tydliga svar där heller.
  Jag känne rinte till de teorier du nämner men jag ska läsa på mer för detta verkar väldigt intressant.
  Stor kram och många tankar och nu förflyttar jag mig till dina fotografier.
  Stor kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.