Cronin’s Yard

Vi gjorde två korta vandringar på Irland. Det blev två helt olika upplevelser.  Vägen vi gick den första vandringen var både stenig och sank och ledde upp till en liten sjö. Vi såg en människa på avstånd annars var det bara vi och fåren där uppe i bergen. Ibland sken solen, ibland regnade det. Det var ett fint regn som  om någon sprayade ner nederbörden. Ibland var det vindstilla och ibland blåste det rejält. Växlingarna skedde  minut för minut och dimmolnen lämnade aldrig bergen. Först tog vi på regnbyxor men beslöt sedan att det var bättre att bli blöt utifrån än inifrån. Blåsten och solen gjorde att när vi återvände till parkeringen var byxorna så gott som torra.

4 svar

  1. Så trolskt och så vackert, precis som jag föreställer mig det magiska Irland. Det ser rätt stenigt ut, man får se sig för var man sätter ner foten, säger hon som brutit benen några gånger. Det sprayade fåret, vad är anledningen? inte vackert direkt, är det någon säkerhetsaspekt? På Irland förväntar man sig regn och blåst, eller hur, landskapet är lika vackert ändå!

    1. Det är dramatiska vyer på Irland. Vi har haft tur med vädret när vi varit där, det har oftast varit soligt. Men även i dimma och regn är det vackert.
      Jag tror att de sprayfärgade fåren är en sorts märkning. Ibland är de rosa, ibland blå eller någon annan färg. Antar att de inte har dem för pälsens skull eller så går det att tvätta bort.

  2. (den här tittar jag på efter halvön)…och här ser det ut som Snowdonia i Wales (inklusive hotande regnmoln). Känns nästan som jag varit i Irland nu 🙂

    Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.