Diabetes

Den här gången handlar Bosses inlägg med tillhörande tävling om diabetes.  När jag hör ordet diabetes hamnar jag alltid tillbaka till den sommaren när min väns dotter diagnosticerades.  Det lilla jag vet om diabetes har jag lärt mig av den resa de gjort och fortfarande gör, min vän och hennes dotter. Här är fem högst personliga bilder på saker / företeelser som jag förknippar med diabetes.

Diabetes

Att det handlar om blodsocker får den här bilden illustrera.

Diabetes-3

Ett tecken på diabetes kan vara att man är  onormalt törstig.

Diabetes-2

Bra mat kan hjälpa till att hålla blodsockernivån jämn

Diabetes-5Att rör på sig är också viktigt

Diabetes-4

Håll koll på fötterna.
Dålig känsel och cirkulation kan göra att sår får svårare att läka.

12 svar

 1. Det löste du bra. Diabetes handlar inte bara om den medicinska delen utan minst lika mycket om en helhetssyn på livsstilen.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Det första som slår mig är att jag ska vara tacksam för att jag slapp diabetes 1 i barn och tonåren. Då är det extra svårt att få en stabilitet och balans i både blodsocker och livet. Så mycket annat händer i kroppen som växer och utvecklas. Inte heller lätt för de anhöriga att räcka till.
  Mycket bra fångat i dessa fem bilder. Översta bilden sätter direkt rätt fokus. Kram Bosse

  1. Ja det där med unga som har diabetes är inte lätt. Jag har också en bekant som kämpar med sin tonåring som vill vara som alla andra.
   Jag försökte tänka på vad som kan vara viktigt när man har diabetes och så blev det fem bilder tagna på köksbordet. Det var skoj att få klura lite.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.