Ekudden

Våren har gjort halt, jag gissar någonstans längre söderut. För även om blåsippor har siktats i närområdet känns våren tämligen avlägsen. Gråtung himmel och små vita flingor blandat med regnstänk är vad som möter mig utanför porten när jag ger mig ut på spaning efter snödroppar. Snödroppar är ett tåligt släkte som dyker upp i klungor från ingenstans och inte alls verkar bry sig om att det blåser kallt om stjälkarna. Utanför, i trädgården har de funnits ett tag men jag var nyfiken på om jag det fanns några ute på Ekudden. Ekudden hette förr Listudden, och är en del av Flatens naturreservat. På 1860-talet lät bryggaren Neumüller bygga ett ståtligt sommarnöje åt sina döttrar här och här anlade han också en engelsk park. Nu finns inga byggnader kvar men på många ställen kan man se rester av husgrunder och kanske också en och annan spännande växt. Här finns många gamla ekar och jag hade hört att här också ska växa många snödroppar.  Jag hittade både husgrunder, gamla ekar och snödroppar så det var väl värt att ge sig ut. Väl hemma belönade jag mig med en kopp varm choklad framför brasan, det var trots allt kanske den bästa delen av utflykten.

 

 

 

4 svar

 1. Härligt att se att de gamla ekarna står än, underbara träd. Tänk vad de sett genom århundradena. Och choklad framför brasan – en fin klassiker.
  kram

 2. Även söderöver har våren kommit av sig en smula. Visst ser vi vårtecken men temperaturerna ligger ganska så lågt. Jag kan tänka mig att en kopp varm choklad framför brasan verkligen var en höjdpunkt efter din fotorunda!

  Hoppas du får en bra start på veckan. Hos oss är det påsklov men ni får väl vänta en vecka misstänker jag.

  Kram

  1. Ja det stämmer att vi har påsklov efter påsk. Egentligen har jag inte påsklov men vi började jobba lite tidigare än vi skulle i augusti så vi får några lediga dagar nästa vecka. Då passar jag på att dra till Skottland.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.