Erfarenhet

När personalfotografierna (som jag varit med och fixat) för vår nya enhet nu sitter uppe blev det tydligt hur lite spridning vi har i vår arbetsgrupp. Jag funderade en del på detta faktum efter att en av arbetskamraterna kommenterade hur många äldre kvinnor vi är som jobbar hos oss.  Gamla och grå tror jag var det ord hon använde. Men hur skulle det kunna vara annorlunda? Ja vi skulle kunna vara fler män och kanske personer med lite mer brokig bakgrund. Men för att jobba hos oss behöver man ha en stor portion erfarenhet av området kognition och kommunikation. Det är inget man skaffar sig i en handvändning och därför är vi inte helt unga, erfarenhet tar tid. Jag kom att tänka på Eva Dahlgrens låt Väntar mig brunt där hon sjunger ”Jag vill va ung men inte oerfaren , vild men inte farligt galen”. En kombination som kan vara en smula svår att uppnå. Men våra gråa hår till trots är det kanske precis så som vi är vi som jobbar på mitt jobb i alla fall i sinnet.

Nefertiti blev kanske inte så gammal i levnadsår men lever på sätt och vis fortfarande.
Vad kan man lära sig av det?
Jag vet faktiskt inte men jag gillar bilden.

8 svar

 1. Bilden är klart vacker trots att hon har några år på nacken! Jag är glad över att ha många erfarna kollegor för det ger stabilitet och trygghet.

  Kram

 2. Väldigt tänkvärt! Bilden tycker jag om och erfarenhet ger mycket både för de som är nya i yrket och de som varit med ett tag. Likadant är dte i livet- Vi lär av varandra.
  Kram!

 3. Du ger mig alltid en känsla av ja …. eftertänksamhet, tålamod och så dessa fina bilder du tar. Ingen slump att ni är många äldre och det låter som det är så det ska fungera hos er. Nefertiti är ett vackert namn och bilden är underbar. Jag vill tro att något med livets gång mot ålderdom är lärdom att dela av …. kommer nog tänka mer på det känner jag!
  Tack du!
  kram

 4. Jättefin bild!

  Ibland funderar jag på varför det tar sådan tid att lära sig leva, livserfarenheten får man alltför nära döden, man har nytta av all sin erfarenhet alldeles för kort period av sitt liv! 🙂

  Spridning av olika åldrar, bakgrunder, män/kvinnor, ja allt möjligt tror jag ger dynamik i en arbetsgrupp. Ibland förhindrar förstås arbetets art sådant precis som du skriver. Då för man göra det bästa av likheterna… Det blir säkert bra det också om det är kreativa och positiva hjärnor som arbetar bra tillsammans.

  1. Man behöver olikheter för att det ska bli bra dynamik. Och några hos oss är lite yngre faktiskt även om de flesta inte är purunga. Olika är vi, väldigt olika och det gör det spännande och berikande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.