Fåglar

Det sitter i körsbärsträdet och kalasar. De flesta är så små att man inte ser dem bland löv och grenar. Det är när de flyger därifrån som man kan anan dem. Det är mer som en rörelse än en en riktig skymt. När jag någon gång smyger ner utan kamera är de där fullt synliga, oftast de lite större stararna. Men när jag har kameran med smiter de undan. Det är som om de vet, och inte vill vara med på bild.

Liten fågel (1 av 2)Liten fågel (2 av 2)

 

4 svar

  1. Det finns många skygga individer i vår tillvaro men du lyckades ändå! Bra jobbat för fåglar är så svåra att fånga på bild!

    Trevlig helg!

    1. Jag tror att jag kanske smyger omkring där vid fel tidpunkt. Gissar att fågelfotografer liksom naturfotografer bör vara på plats tidigt på morgonen vilket inte är riktigt min melodi.

  2. Det där är ett känt fenomen. Så fort man riktar ett objektiv mot en fågel, så är den borta. Gäller för övrigt ofta också när man springer in och hämtar kikare för att titta närmare på någon obekant fågel. Du hinner ut igen, riktar kikaren mot fågeln. Jäklar – skärpan. Börjar skruva och precis när du fått optimal skärpa flyger fågeln iväg.

    1. Skönt att veta att jag är i gott sällskap. Jag fick en kikare i födelsedagspresent nu när jag fyllde år. Den är helt otrolig med fantastisk förstoring. Känns som om man med den har en lite större chans att få syn på fåglarna än med kameran i alla fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.