Fler bildbedömningar

Det klumpar ihop sig så som allt skoj verkar göra. Efter förra helgens bild- bedömning fortsatte det under måndagen när jag och två fotokompisar dömde i en norsk fotoklubbs klubbtävling. Eftersom det endast var fråga om 77 bilder kändes uppdraget enkelt. Men det blev en hel del diskussioner oss emellan innan vi kunde spika resultatet. Och eftersom det är så roligt och dessutom så mycket lättare att diskutera andras bilder ska vi imorgon på Bildspråksgruppen, som jag är med i, döma i en annan stockholmsklubbs klubbtävling. Vi har redan sett bilderna och satt poäng utifrån eget huvud. Imorgon gäller det att argumentera och motivera inför de andra. Det ska bli spännande att se vad vi kommer fram till.

7 svar

 1. Motivet på bilden till vänster tycker jag verkar bekant. Har för mig att man går den vägen när man ska till Rådmansgatans T-bana men jag kan vara helt ute och cykla. Spännande att diskutera och bedöma bilder.

  Kram

  1. Du har alldeles rätt. Jag går nedför den trappan till Rådmansgatans T-banestation varje eftermiddag när jag ska hem från jobbet. Om man går Rådmansgatan åt andra hållet bara rakt fram så kommer man till mitt jobb.
   Att diskutera bilder är värdigt givande, man lär sig hela tiden och får syn på sånt man inte själv såg.

   Kram

 2. Vad roligt! Men så svårt! Och just att bedöma en bild och väga in allt. Vilka spännande diskussioner det måtte bli. Antar att ni har vissa bedömningskriterier att gå efter. Undrar vilken bild som vinner. Jag har en favorit här.
  Kram

  1. Det är svårt men så lärorikt. De andra får en att se på nya sätt och väga in nya kvalitéer.
   Nu blev jag nyfiken på vilken som är favorit. Jag gissar bilden till vänster, Rådmansgatan.

 3. För mig är bilden i mitten helt klart den bästa, går på ren känsla av det mörka, det ljusa och det diffusa fuktiga glänsiga. En stund i fantasins verkliga ….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.