Första maj

Jag trotsar regn och kyla. Resultat, två nysådda pallkragar och två stelfrusna händer.  Täcker med fiberduk så att fröna ska få det lite varmare. Förstamajtåget går genom skogen där vi plockar upp en och annan murkla. Ja jag vet att de är giftiga och att det enligt nya rön inte räcker med att förvälla dem flera gånger. Vi trotsar vetenskapen och festar på murklor några gånger om åren. Ni vet, det är livsfarligt att leva och det enda man med säkerhet kan veta är att man en gång ska dö så varför inte förgylla den tid man har här på jorden med lax och murkelsås.
Trots kylan blir det grönare och grönare utanför fönstret, körsbärsträden är pågång men ännu inte fullt utslagna. Gullvivorna blommar, fåglarna håller konsert och livet är gott att leva.

Fågel (1 av 1)

Körsbärsbolm (1 av 1)

8 svar

 1. Det gjorde ni helt rätt i! Ibland får man utmana ödet en smula för vi vet ju slutresultatet…

  Hoppas du får en fin lördag!

  1. Vi har gjort ett besök i köpingen som var sig lik. Sedan lite pyssel ute och nu en kopp te i lugn och ro. Njuter i fulla drag.

 2. Hade ingen aning om att murklor är giftiga, men så är jag ingen svampkännare ihäller. Gott lär det vara förstår jag annars skulle ni ju inte trotsa rönen…. Underbart fotografi på fågeln!

  Önskar dig en fortsatt fin söndag!
  Kram Christina

  1. Om man förväller dem flera gånger i rikligt med vatten så lär man överleva. Jag är ett bevis på det. Älskar murklor. Idag har vi till och med bjudit på dem. Kram

 3. Överhuvudtaget är det intressant med nya rön inom många områden; hur det gamla bara måste förkastas, och ibland tycks det var en poäng i just det. Barnuppfostran, terapi och dieter är väl typiska områden som aldrig kan få nog av nya rön. Det slår mig att jag ätit murklor flera gånger i mitt liv, både förvällda och torkade. Det faktum jag kan relatera till är att jag lever än. Men det räknas säkert inte för nya-rön-makarna.

  1. Det är som om pendeln måste svänga hela tiden. Varje tid måste göra sina egna upptäckter ut med allt gammalt och in med det nya. Jag lever efter devisen för lite och för mycket skämmer allt. Och äter en lagom mängd murklor varje år. Tror att det gör gott att äta gott. Dör gör man ju hur man än beter sig.

 4. Blicken föll sedan på ditt ”tag-moln”. Månne det illustrerar den koncentrerade essensen av ditt liv :)? De 7 ord som sticker ut långt mer än de andra är:

  Göteborg
  P1
  Reflektion
  Regn
  tulpaner
  Tunnelbana
  vår

  Se där en existentiell kortdikt!

  kram

  1. Spännande. Jag har inte alls tänkt på det men visst. Nu kommer tulpanerna säkert att få konkurrens av andra blommor men på det hela taget så kan det nog stämma. Blev i alla fall en fin kortdikt. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.