Fota varje dag

En av mina fotovänner visade mig till en plats på nätet där man lägger upp en bild om dagen. Och då är det klart att jag inte kunde stå emot. Jag har faktiskt saknat det, kanske mer än jag trodde. Så nu är jag igång igen och jag märker hur jag genast skärper blicken och ser på omgivningen med lite andra ögon. Jag tänker att det är med fotografering som med allt annat man gör och som man vill bli bra på, man måste öva. Och man måste öva mycket om man vill bli riktigt duktig. Ett barn som håller på att lära sig gå tar ungefär 14000 steg om dagen och då förstår man hur mycket övning det faktiskt krävs för att lära sig nya saker. Det är skoj och det är utmanande och alldeles lagom knepigt med en bild om dagen, och det är precis så som det ska vara om man ska lära sig nya saker. Inte för lätt och inte för svårt, då går utvecklingskurvan snett uppåt. Nu är jag inte helt säker på att min kurva kommer att göra det men den kanske i alla fall lite långsamt tar sig upp mot det övre högra hörnet istället för en jämn horisontell linje eller, vilket vore trist, peka neråt.
Idag var tredje dagen jag lägger upp bilder där. Här nedanför kan du kan se hur det har gått så här långt.

Första bilden var den där tulpanen som var med i förra inlägget.

Tulpan blipp

Nästa bild är från en (alldeles) för sen hundpromenad.

Hundpromenad

Och idag blev de en husfasad med adress Ringvägen.

Fasad

Vad det blir för bild imorgon har jag ingen aning om.

6 svar

 1. Vilken bra utmaning! Och visst är det så att allt som man ska lära sig kräver träning, mycket träning.
  Jag tackar för att du lägge ut bilderna här på din blogg så att vi läsare också får se dem.
  Jättefina bilder! Och stimulerande!
  Stor kram!

  1. Ja det är skoj att tvinas ta bilder. Man behöver öva mycket för att bli riktigt bra. Jag ska försöka lägga ut alla bilder här också.
   Kram

 2. Hej, så det är en annan utmaning än 365 foton du är med i? Den utmaningen har jag aldrig gett mig på, jag tycker den är lite för styrd och krånglig. Kanske saknar jag tillräcklig koncentration också…Inga teman alls som styr dina fotoval till dagens foto? Då skulle jag kanske bli förvirrad…Märker nu att jag mest fotar djuren i min omgivning, de som ger mig så mycket glädje. Och jag tycker själv att jag hellre tittar på en kattsvans än på ett landskap…Dessutom finns det så många duktiga naturfotografer så där ligger man i lä. Däremot gillar jag teman i lagom dos, tisdagstemat är jag trogen, ibland torsdagstemat I like, och lördagstemat citat. Men vissa veckor är jag inte inspirerad. Thats life, eller hur? Önskar dig en fin fotohelg!

  1. Det är egentligen ingen utmaning utan mer ett ställe där man laddar upp en bild om dagen helt valfritt. Blir som en dagbok om man vill. Ett sätt att hålla igång fotandet tänker jag. Att fota djur är inte det lättaste men du gör det med den äran.
   Kram

 3. En bra utmaning för så sant som det är sagt ”träning ger färdighet”!
  Tycker dock att du redan är jätteduktig men visst vill man utvecklas ändå! Jag för min del borde utmana mig på att inte lägga ut mer än en bild om dagen, (ler)!
  Lycka till med dina föresatser!
  Kram

  1. Tack! Man kan ju som sagt alltid utvecklas. Och det här känns lite lagom. För mig kan du gärna fortsätta att lägga ut många bilder. Älskar dina fågelbilder. Själv är jag usel på att både känna igen och fotografera fåglar. Men jag övar på det också ibland. Nu känner jag i alla fall igen strömstaren och det är ju en start.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.