Gamla Stan

Jag hade ett ärende till Gamla Stan där är det mest turister så här års. Efter midsommar finns här inga Stockholmare alls, sa en restaurangarbetare till en annan där de stod och rökte utanför restaurangen på Kåkbrinken. På Munkbrogatan var det filminspelning av den tredje delen av Fröken Frimans krig. Det är min granne Harald Hamrell som regisserar. Honom såg jag inte till men däremot en hel del skådespelare klädda i tidstypiska kläder knappandes på sina mobiltelefoner. Gissar att de gömmer dem väl under tagning.

10 svar

 1. O, vad spännande med en filminspelning. Och vackra bilder som alltid här inne hos dig!

  Ha nu en fin helg, med kungligt bröllop i den stora staden och allt 🙂
  Kram

  1. Tack Christina. Filmispelningar har vi ganska ofta här i Enskede men det var skoj att springa på en i Gamla Stan. Jag tror inte att jag beger mig in till staden idag. Det är för mycket folk för min smak. Jag blir kvar hemma och förbereder för den kommande Irlandsresan. Kram

 2. Vad läckert, alltid spännande med glimtar bakom ”kulisserna”. Och instämmer med föregående kommentator: vackert förevigat.

  1. Tack Nilla. Vi har ofta filminspelningar här i Enskede. Allt från reklamfilm till spelfilm. Tex Kan du vissla Johanna med Per Oscarsson, En häxa i familjen och Män som hatar kvinnor. Eftersom regissören Harald Hamrell är vår granne så har också Johnny varit faktagranskare av manus för en tv serie som gick för ett antal år sedan. Det handlade en del om militär verksamhet. Det är verkligen roligt att få en inblick i en, för mig helt annorlunda värld.

 3. Fin bildsvit. Som att flyttas tillbaka i tiden. (frånsett tjejen i hörnet, sista bilden!:-) Intressant med filminspelningar. Har själv varit med lite i bakgrunden (ljudupptagning), vid ett par tillfällen…
  Jaså, Irland minsann ! Inte illa.

  1. Det är alltid spännande att se hur det går till bakom kulisserna. Irland är ett av våra favoritresmål. Det här är femte resan.

 4. Fina trakter som är som klippt och skurna för den filmens grundtanke. Vi i Ystad är också vana vid filminspelningar och avstängda gator. Men nu är Wallandereran slut.

 5. Vad härliga bilder! Gömmer undan dem gör de helt klart men jag undrar om inte några scener fått tas om sedan en och annan mobil glömts stängas av..(fnissar förtjust)
  Vi har också haft några filminspelningar i självaste älvsbyn där jag kommer ifrån, Jägarna för att nämna några, blev tillfrågad om statist roll men fesig som jag var tackade jag nej..jag tittar hellre på än medverkar. Kjell Sundvall kommer ju härifrån.

  Ha det så gott !
  Kram

  1. Det var kul att se kontrasterna kläder och mobiler. Kunde inte komma så nära jag ville eftersom det var avspärrat. Men jag fick ju några helt ok bilder i alla fall. Här där jag bor i Gamla Enskede strax söder om Södermalm i Stockholm spelas det också ofta in film. Inte bara för att regisören Harald Hamrell bor granne utan också för miljön. En häxa i familjen, Kan du vissla Johanna och män som hatar Kvinnor är några av långfilmerna som delvis är filmade här.
   Ha en skön måndagkväll.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.