Gott Nytt År

Nu är den här, sista dagen på det här året. In i nästa år har jag med mig några tankar från Bodil Jönssons artikel i DN igår. Som den att lika väl som man kan välja att se glaset som halvtomt eller halvfullt kan vi välja att se tiden som något som hela tiden försvinner eller också som att den bara kommer och kommer. Och eftersom tanken har en en så förunderlig kraft väljer jag att nästkommande år försöka att, liksom Bodil, se tiden som något som i outsinlig mängd bara kommer och kommer. Vad jag än försöker göra åt det så står hela tiden nya sekunder, minuter och timmar till mitt förfogande. Visst är det en trösterik tanke inför det nya året. Så inför det nya, det tomma, det oskrivna, låt oss vara rädda om varandra och låt oss lägga några fler av alla de där sekunderna, minuterna och timmarna på tillsammans och lite mindre på att jaga allt det där vi ändå inte behöver.

Gott Nytt År

Och för min del för att riktigt ta tillvara all den där tiden som kommer att komma nästa år tänker jag försöka lägga mer tid på hemsidan och mindre tid på FB. Bara så du vet.

6 svar

 1. Bodil Jönssons är fantastiskt att få ta del av. Så mycket klokheter som kommer från den kvinnan. Jag ska leta upp hennes tankar i gårdagens DN…

  Ha det gott, snart ”är kaffet-på-maten” klart och då blir det en njutarstund för mig! Visst önskar jag dig ett underbart 2016 men det känns som att vi har det överstökat genom ditt besök hos mig och mitt besök hos dig… 😉

 2. I väntan på att börja jobba (något ska man ju sysselsätta sig med en nyårsafton) hade jag turen att hitta din härliga blogg. Väl använd tid alltså.
  Så många fina bilder och tänkvärda texter. Såg att du, liksom jag själv, kan vara lite nyfiken på vem som besöker och lämnar därför en kommentar.
  Passar också på att önska dig ett gott nytt år.

 3. Hur vi väljer att tänka när det gäller vissa saker påverkar oss mer än vad vi tror.

  Jag önskar dig en god fortsättning på 2016!

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.