Heltid

Jag har nog inte förrän nu riktigt förstått hur det är att arbeta heltid. Att det går åt mer tid när man ska vara på plats fyrtio timmar i veckan istället för trettio är det inte så svårt att begripa. Men hur det verkligen blir, på riktigt, är det svårare att föreställa sig. Jag kan bara säga att det tar tid. En sak som jag upptäckt är att det skulle vara bra om man, dvs jag, är mer organiserad än jag är på min fritid. Det är i alla fall en teori jag har. Att jag skulle känna mig mer ledig tid om jag hade struktur på mina ”måsten”. Samtidigt som det känns så trist att schemalägga sin lediga tid. Sedan vill jag inte ta bort de som är roligt och som ger energi. Det är en knepig ekvation har jag upptäkt att få tiden att räcka till. Hur gör du?

3 svar

 1. En talande bild till texten!
  Jag har genomlevd att strukturera upp, prioritera och till och med vila och återhämtning fick ett schema. Jag var så positiv och viljestaerk, det skulle ju gå. 2010 tog jag tjänstledigt på 25 %, för jag fick inte i hop mitt liv. Ett tag var det bättre. Men med en utmattning i kroppen hela tiden fungerade inget. All energi gick åt till jobbet och avsatt tid till mina ögonstenar barnbarnen, men ofta blev det nej. Något socialt liv var inte att tala om. Historien avslutades helt i mars 2015 då jag blev beviljat sjukersättning om 50 %. I augusti samma år valde jag att gå i pension på den andra halvan. Otroligt gott liv har jag nu.
  Så jag har inget bra svar till dig, men det är ju nu en lever är min devis. Ekonomisk besvärligt, men inte så hemsk som jag trodde.
  Hoppas du finner en god lösning!
  Kram

  1. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag försöker tänka innan jag går in i någon vägg. Än så länge känns det som om det kan fungera om jag bara blir lite mer strukturerad och tänker igenom vad det är som ger respektive tar energi.
   Vill också säga att jag verkligen uppskattar dina kommentarer här hos mig. Tack för att du tar dig tid att ge små avtryck här.
   Kram

 2. Känner så väl igen mig från tiden då jag jobbade och jag har nästan alltid arbetat full tid och de sista fyra åren i Peking. Att hitta balansen var svårt men jag försökte som du tänker att vad tar energi och vad ger energi. Vad vill jag göra och vad är viktigt. En del ”måsten” skalade jag birt efter hand men mina dagliga promeader gav mig mycket energi och jag försökte att inte överboka helgerna. Och de sista åren bodde jag i stan och hade då ingen trädgård att ta hand om och som gav mig dåligt samvete.
  Hoppas du finner något alternativ för dig som kan fungera.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.