Höst

Försöker hitta en rytm att vila i, det vill sig inte riktigt. Jag undrar vad det beror på. Skalar av och skalar ner men ändå tycks tiden knapp. Jag övar på att välja bort eller jag ska kanske säga att jag tränar på att omprioritera. Funderar på vad det egentligen är som gör att jag upplever tiden som knapp? Kanske har jag svårare att fokusera nu än förr, eller är det så att saker verkligen tar längre tid för mig nu? Eller är det fler saker som tävlar om min uppmärksamhet.
Ransonera tänker jag, ransonera och ge plats för luft och ljus. Men jag hittar inte riktigt tid för det.

8 svar

 1. Själv tycker jag att det är fler saker som kräver min uppmärksamhet, i alla fall på arbetet. Då gäller det att prioritera väsentligheter när man är ledig men också se till att tid för återhämtning finns. Ibland är det inte helt lätt att hitta den balansen…

  Kram

 2. Usch vilket ekorrhjul du sitter i, du har förstått att nånting är fel, de flesta gör inte det utan snurrar bara vidare i hjulet. Jag kan inte råda dig, du kan lika mycket eller mer än jag om hur man kan koppla av. Men det är ju så mycket lättare sagt än gjort o när vi blir lite äldre behöver vi andningshålen så mycket mer. Jag hade aldrig överlevt i storstadsdjungeln särskilt länge även om jag inte fattade det då jag bodde där…Styrkekram

 3. Himmel, vad jag känner igen mig. Tampas med samma känsla av tidsbrist, men skillnaden är kanske att jag vet vad det beror på.
  Ibland kan jag sakna de 2 år som jag var arbetslös 2002-2004. Jag vill inte ha tillbaka den situationen, men det fanns positiva saker med det.

  1. Kan förstå att det på sätt och vis var skönt att få ta saker i sin egen takt. Men arbetslös är nog inget som någon vill vara.
   Kram

 4. Kan delvis känna igen mig från tiden när jag jobbade i skolan. Men det är ett tag sedan och hjulet har nog ökat takten på många sätt. Återhämtningen är viktig och ibland är den svår att få. Jobbar man med människor så kan man inte alltid ”stänga butiken”. Lätt hänt att den följer med hem. Sedan tror jag att livet i stan är i ett raskt tempo som helt klart påverkar en. Fint att ni har torpet.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.