Komfortzon

Det är tryggt och skönt att befinna sig inom sitt bekvämlighetsområde. Det där området där det mesta är förutsägbart och där man har en känsla av kontroll. Motsatsen är att bege sig ut i vildmarken, det där otäcka, oförutsägbara, där vad som helst kan hända.
Men om man aldrig vågar utmana sig och då och då hoppa ut i det där okända så missar man en hel del av det som är livet. I vildmarken kan oväntade möten leda till helt fantastiska saker och det som verkade så otäckt kan helt plötsligt få en helt annan framtoning.

De här våren har jag till vissa delar lämnat det trygga välbekanta och befinner mig på ett gungfly som kan antingen bära eller brista. Det är otäckt, spännande och förvånande nog inte riktigt så läskigt som jag trodde att det skulle vara. Det kanske inte är stort för andra men för mig är det en utmaning som jag hopppas ska få mig att växa och att lära mig så att det som förhoppningsvis blir bra kan bli ännu bättre.

En av mina utmaningar är att ta foton på människor. Jag är så obekväm med det att ingen annan heller känner sig bekväm och följaktligen inte heller vill vara med på bild. Jag kan inte säga att det går bättre men jag försöker åtminstone.

5 svar

 1. Visst ska vi utmana oss själva och jag tycker det går bra för dig, riktigt bra! Det finns många som älskar att vara med på bild så låt inte dina känslor påverka dig.

  Kram

 2. Du lyckas bra, men man kan alltid bli bättre! Problemet med att fota människor, ansikten, är ju att så få vill visa sig på bild. Varför förstår jag inte riktigt, jag är inte den som särskilt ofta tar en selfie, men det händer, o då oftast i en situation där jag definitivt inte är till min fördel, t.ex med en mössa nertryckt och snön som vräker ner, eller när jag är förkyld och näsan är julröd. Typ så, o jag har inga problem med det. Men, jag har ett aber, jag vill inte skratta på bild! Fy så ful jag blir då,….och var har du din selfie då?

 3. Jag har också svårt för att ta bilder på folk, ja även bara offentliga miljöer där det finns folk.
  – Varför står han där och tar bilder?
  Så hör jag dem i mitt huvud.

 4. Vilket spännande steg att ta! Och samtidigt väldigt roligt. Att utmana sig själv i olika sammanhang tar oss ju helt klart framåt. Önskar dig lycka till och tyckte om dina bilder.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.