Konsten att rensa

Mailboxen svämmar över, ibland känns det som om jag drunknar i olästa mail. Jag behöver bara lämna inkorgen obevakade en dag eller två så är inflödet näst intill ohanterligt. Ofta känns det helt ogörligt att hålla någon sorts ordning.

I tidernas begynnelse, dvs då för länge sedan när vi gick på kurs för att lära oss att skicka mail och jag oavsiktligt råkade skicka ett test-mail till alla på Stockholms läns landstings mail-lista. Då minns jag att läraren gav rådet att sortera mailen varje dag. Att man skulle ha olika mappar där man lade sådant som man av någon anledning ville spara på och att man sedan, när den sorteringen var gjord, utan förbarmande skulle kasta resten av mailen i den digitala papperskorgen. Jag har aldrig riktigt lyckats få någon ordning på det där. Mappar har jag gjort men jag vet inte längre vad som finns i dem, de känns som om mapparna är lika översvämmade som inkorgen.

Ofta tänker jag att jag skulle rensa och ta bort allt som inte längre är aktuellt. Men hur vet man att man inte plötsligt en onsdag kommer att behöva just det som stod i det där mailet som kom i dec för två år sedan.
Men allvarligt talat vad är det värsta som kan hända om jag slänger det? Förmodligen kommer jag inte att ha en aning om att jag ens har haft det och världen kommer inte att rämna ens om jag kommer ihåg det. Kanske blir det en aning besvärligt för en kort stund men det kommer troligtvis inte att komma i närheten av det besvär det är att ha en massa mail som svämmar över överallt.

Jag ska verkligen ska ta mig tid och rensa, jag tror att det kan frigöra både tid och energi. Förhoppningsvis även lite sinnesro och det kan man aldrig få för mycket av.

7 svar

 1. Först skriver du texten om mailspara eller inte? Jaa, det där det tål att tänkas på och jag får massa tanker om tidernas begynnelse då vi lärde oss. För ordningens kull och för att jag skulle ha just ordning gjorde jag fler mailkonton för olika funktioner, typ blogg o lite annat. Det funkade hyfsat, men så gjordes det tre olika ”fack” på varje mail så röran tilltog. Som om inte räcker så kan jag spara varje facks viktigheter på minst två olika sätt. Jag lever med röran men försöker ha koll … försöker säger jag och tar till mig bilden du lagt in som absolut sinnesro, tillförsikt!
  Må gott!
  Kram

 2. Jag rensar lite då och då, blir så trött på alla skräp- och reklammejl som dimper ner och ibland nästan missar man de ”riktiga” mejlen. Blev dock tvungen att slänga nästan alla mejl i sambanden med flytten och teknikkrångel som ställde till det….
  Ta väl hand om dig! Och lycka till med rensningen 🙂

 3. Nu vet jag inte vad du använder för mejl-system. Jag kollar i och för sig flera gånger per dag.

  I inkorgen redigerar jag så att jag markerar skräppost som sådan. Då åker den avsändaren direkt i skräppostlådan för all framtid.

  Jag har också lagt in filter, som spärrar ut mysko avsändare direkt. De mejlen ser jag aldrig mer. Hade mycket skräppost förr. Nu mycket sällsynt.

 4. Ja fy för mailkorgen! Jag tycker också att tiden kunde gå till något roligare än sortera och läsa mail. Gör det flera gånger varje dag! Det tog lång tid innan jag begrep att jag behövde tömma papperskorgen ibland också!Hoppas du har en trivsam höst trots alla restriktioner. Är glad att bo på landet i dessa tider, för här går livet som förut. Vi har också klarat oss bra från smittor, peppar peppar.
  Kram från pörtet

 5. Rensning finns det behov av både digitalt och analogt, men det får helt enkelt vänta, kanske till pensionen om 9-10 år 😛
  Trillar jag av pinn innan det blir gjort får det väl lösa sig ändå på något sätt.
  Min privata mail rensar jag så fort jag öppnar inkorgen. Det mesta kastas omedelbart, eftersom det oftast är reklam.
  Jobb-mailen är en annan femma. Där är det ett himla knåpande för att få till sorteringen, och mycket måste jag spara och sortera för kommande behov.
  Pyssel är det och tid tar det … så sant!

  Tack för din kommentar hos mig. Det var roligt att se dig där 🙂 <3
  Kram

 6. Tack för påminnelsen! Jag tycker jag rensar ganska ofta men såg nu att jag sparat en hel del gammal ”bråte”- Så nu ska här rensas. Och jag borde nog även ta tag i att rensa lådor också och i en del del skåp . bra att frigöra både tid och energi.
  Ha det så bra du kan.
  kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.