Kontraster

Med ”Tankar för dagen” i öronen och stängda ögon skapar jag ett eget rum i morgonrusningen. Ett utrymme där jag är den enda invånaren. En inre plats att vila i innan dagen på allvar bryter ut. Jag förundras så över kontrasterna i mitt liv. Land, stad, ensam, tillsammans och längtar ofta efter stillhet men har svårt att vara stilla.

Så blev det fredag och vi for till torpet. Från samverkansmöte med ledningen till fågelsång och hårt kroppsarbete. Här funkar inte finkostymen, det är arbetskläder som gäller. I fredags fick vi hjälp att ta ner flera träd. Härligt att de nu är nere på backen men det återstår väldigt mycket hårt arbete för att röja upp. Mannen, som efter senaste trädfällningen drabbats av tennisarmbåge avstår vänligt men bestämt från motorsågsaktiviteter. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Efter en hel dags kroppsarbete är jag inte helt säker på att jag kommer att kunna ta mig ur sängen imorgon. Jag har redan träningsvärk. men vi har kommit en bra bit på väg och jag vet hur man hanterar en motorsåg vilket länge stått på min lista att lära mig. Betydligt tyngre än man skulle tro och då har jag bara hanterat den lätta elsågen.

Mellan varven måste man sätta sig och vila lite. Då har jag noterat att blåmesen fortfarande huserar i holken vid härbret. Att sädesärlan har återtagit sin vanliga boplats under skorstenen och att i holken bakom huset är det troligtvis en flugsnappare som bor. Inte helt säkert om den är grå eller svartvit. Och fortfarande bråkar talgoxen med dem. Det är spännande det här livet på landet.

12 svar

 1. Trots stressen i vardagen så tycker jag ni hittat en bra balans i livet. Ni uppskattar att fly från staden ut till torpet, ta i med kroppens muskler, lyssna till fågelsång och leva enkelt. Jag tycker kombon låter ganska perfekt,. För så länge man har ett arbete att sköta är alternativen inte så många. Såg med stort intresse ett program på svtplay ikväll, Serien heter Byta liv på prov, i första avsnittet byter en engelsman liv med en man från Malawi. En vecka ska de gå i varandras skor. Bägge behöver en förändring i livet. Gillade vad jag såg så jag ska se fler avsnitt. Inget sätt att leva är bättre eller sämre, men vi kanske kan påverka hur vi trivs! Kram

  1. Spännande det programmet ska jag kolla in. Jag är så glad att jag har torpet som en balans till stads och arbetslivet.
   Kram

 2. Vilket gott dagsverke för din del, ja för er båda. Kan tänka mig att det var tröttande men samtidigt så är den fysiska tröttheten den rätta tröttheten.

  Kram

  1. Ja det var riktigt kroppsarbete. Känns fortfarande i hela kroppen, i muskler jag inte visste fanns :). Nog sover man gott efter ett sådant dagsverke.
   Kram

 3. Motorsåg, det tror jag inte jag skulle orka hantera speciellt länge! Du känner dig säkert väldigt nöjd efter dagens slit. Makens tennisarmbåge låter inte kul, ofta blir det långdraget, hoppas det inte blir alltför besvärligt för honom.

  Fågelsång, det är något vi människor blir glada över och njuter av, allra helst nu i början av försommaren. Naturen vaknar till liv. En helg på landsbygden i kombination med stressigt arbete i sta´n tror jag är väldigt nyttigt för själ och kropp.

  1. Ja jag är väldigt nöjd men känner att det är dags att vila några dagar så att inte jag också drabbas. Vet att det kan ta väldigt lång tid innan det går över och att man måste vara försiktig. han får leda och fördela arbetet något som passar honom :). Jag är så tacksam över att ha torpet som en oas och motvikt till arbetslivet i stan. Som jag i och för sig trivs med.
   /Kersti

 4. Du skriver så vackert om göra och vara du kersko! Motorsåg har jag testat på, men övriga sysslor går bra, särskilt hantlangarversionen i skogsröj,vedhög och andra högar 🙂

 5. Motorsåg har jag använt mycket, men det är inte lätt, men det gör snabb verkan på tomten.
  En väl balanserad tillvaro mellan jäkt, mycket folk, ljud och ett liv på landet.

 6. Livet men jobb och annat i storstan är en stor kontrast mot livet på landet. Känner så väl igen detta med att söka stillhet men jag har också svårt att vara stilla. Vill göra mycket nu medans jag kan.
  motorsåg har jag aldrig använt och vet inte alls hur man gör . Men du klarade det ju galant- Skönt sedan med en paus och se vad som händer runt om.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.