Krägga

Den här helgen hamnade vi norr om Stockholm närmare bestämt på Krägga Herrgård. En konferensanläggning med anor så långt tillbaka som 1300-talet. Nuvarande herrgårdsbyggnaden uppfördes mellan 1830 och 1840 i nyklassicistisk stil med tegelstomme och ljus putsad fasad. Byggnaden var en brudgåva till Agnes Seton från fadern Patric Seton inte illa med en sådan present. På 1850 talet anlades här ett tegelbruk som var i gång ända in på 1940-talet. Här tillverkades en del av de tegel som användes för att bygga Stockholms stadshus. Sedan 1985 har Krägga varit ett konferens- och weekendhotell.

Vi har haft en härlig övernattning tillsammans med delar av släkten. Totalt var vi åtta stycken. Efter en god middag styrde vi stegen ner till det som på hemsidan benämns som Sjöspa. På bryggan kunde vi njuta av spapoolens varma vatten. Fyra av oss (inte jag) travade iväg i snön till den flytande vedeldade sjöbastun. Alla fyra vågade använda sig av luckan i golvet och hoppade rakt ner i Mälarens kalla vatten. Vet inte om det kan kallas modigt eller dumdristigt.
Sen slappade vi alla i lusthuset framför den öppna spisen med öl och skumpa, innan det var dags att dra sig tillbaka till rummet.

På morgonen bjöds det på en härlig frukost buffé. Mätta och nöjda for vi så tillbaka hem med en förhoppning om att göra om det nästa år igen.

Spapoolen
I lusthuset
Söndagmorgon

4 svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.