Kunskap

Jag undrar hur jag vet att ett bra sätt att rensa lingon är att använda en fuktig kökshandduk och rulla lingonen på den ner i en skål, kastrull eller något annat. Förmodligen har mina föräldrar gjort det när jag varit med och på så sätt fört kunskapen vidare. Jag har inget minne av det men så måste du vara. Jag inser att jag nog inte visat mina barn hur man gör, hög tid att ta med dem ut och plocka lingon. Undrar hur många andra saker jag vet utan att veta hur jag fått kunskapen. Och hur många saker min mamma vet som jag ännu inte tagit del av. En del kommer nog att märkas förs när det är försent och måste erövrat på en betydligt mödosammare väg. Jag inser att vi måste börja göra fler saker tillsammans mamma, jag och mina barn.

Lingonrensning

 

Lingon

2 svar

  1. Inressant. Jag finner mig undra hur din metod fungerar. Är det småskräp som fastnar i handduken? Själv är jag ingen lingonplockare, men älskar blåbär (men brukar ge upp för tidigt p g a alla mygg). Kanske ska du göra en sån där instruktionsyoutubevideo så att vi alla kan lära!

    Kram

    1. Precis så är det, småskräpet blir kvar på handduken och lingonen rullar rena och fina ner i byttan. I stort sett helt myggfritt har det varit på torpet hela sommaren. I sommar blev det nog bara en 5 liter blåbär som nu ligger i frysen. Helgen resulterade i drygt 7 liter lingon som imorgon ska bli till lingonsylt. Ska fundera på den där instruktionsvideon. Låter som ett kul projekt. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.