Latmasken

Det kanske är orättvist att säga att det är latmasken som gör att jag inte cyklar till jobbet. Innan jag började mitt nya jobb var jag helt inställd på att jag skulle cykla jag hade till och med funderingar på att köpa en ny cykel. Men så började jag jobba och tog tunnelbanan till att börja med. Dels för att jag var osäker på hur lång tid det skulle ta att cykla och dels för att  jag hade ett månadskort. Dagarna gick, månadskortet tog slut men istället för att ta cykeln köpte jag ett nytt kort. Var det latmasken som tog över? Ja kanske delvis men också det faktum att jag upptäckte hur välgörande det var att möjlighet att läsa både på dit och hemresan. Jag insåg att den tiden fattats mig och jag njuter varje morgon och eftermiddag. När man cyklar och speciellt i stadstrafik måste man vara så väldigt uppmärksam precis hela tiden. Nu kan jag sjunka in i boken utan att bry mig om vad som händer runt omkring. Det är riktig kvalitetstid med mig själv.  Så jag behåller min gamla cykel, tar den till tunnelbanestationen och låter sedan Stockholms Lokaltrafik transportera mig till jobbet.  Ibland mår man bra av att bejaka latmasken.

 

tunnelbana

 

 

4 svar

  1. Vilken god idé! Verkligen! För att cykla i Stockholmstrafiken är ofta att befinna sig mitt i Vätternrundan eller tour de France,det går undan så in i vassen. Och att läsa och ha träff med sig själv behövs verkligen.
    Kram!

  2. Helt rätt tänkt! Så skulle jag också göra, jag stjäl alla stunder jag kan till läsning, och ändå så är jag helt ledig och borde kunna ägna mig åt hur mycket läsning som helst. Jag har ett helt kollegieblock fullklottrat med boktitlar jag vill läsa, dessutom går jag så gott som dagligen in på biblans sida för nya inköp och ställer mig i kö på de intressantaste böckerna långt innan de ens finns fysiskt på biblan…Så inför mig behöver du verkligen inte skämmas, ”ler” Hoppas nya jobbet är positivt och lärorikt och stimulerande!

    1. Härligt att höra att det finns fler med samma last som jag :). Nya jobbet är verkligen positivt, varje dag lär jag mig nya saker vilket är väldigt skoj. Men lite trött blir jag allt av att arbeta heltid.
      Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.