Macrobilder

Vi har haft en härlig långhelg på torpet. Där blir det inte så mycket skärmtid men desto mer tid utomhus.
Min fotokompis Anita har visat mig hur man kan göra/ tänka när man tar macrobilder. Så den här helgen har jag försökt men det är verkligen inte enkelt. Inte blev det lättare av att kära maken gick loss med röjsågen. Jag hann inte riktigt med i svängarna så en hel del av mina modeller och humlornas vänner försvann i ett nafs. Nåja det växer upp igen så katastrofen är begränsad. Här nedan resultatet av mina försök. Alla bilder är inte från torpet och alla är inte från den här helgen men alla är försök att göra mer spännande macrobilder. 

 

10 svar

 1. Ljuvliga bilder, försöker hitta en favorit men det var svårt. Gillar ettan jättemycket, där man nästan får ana sig till vad den föreställer. Jag har ingen teknik för macro, men jag ska nog ta o leka lite mer ibland med bilder, det är utvecklande o kul.
  Kram

  1. Kul att du gillar dem. Jag har en fotokompis som gått en macrokurs och som delat med sig av sina nya kunskaper. Det är roligt att lära nytt men svårt också. Men det är bara att öva och öva.
   Kram

 2. Kul att du hittat till macrovärlden. Jag inser att det är nästan 10 år sedan (2008, tiden går!) som jag hittade dit och började krypa runt på knäna. Det är en underbar värld, och underskön värld och även samma typ av blomma kan ge så många olika bilder.

  Kram

  1. det var faktiskt macro som gjorde att jag började fotografera. Jag ville in i blommorna. Men sedan har jag lite tappat bort det. Roligt att hitta tillbaka igen.
   Kram

 3. Underbara fotografier! De har ett romantiskt skimmer omkring sig, med färgerna och de mjuka bakgrunderna som liksom dimmas ihop.

  Ha det bäst!
  Kram Christina

  1. Tack snälla för de fina orden. Det är svårt men fantastiskt roligt att ta sig an kända motiv på ett (för mig) nytt sätt.
   Kram

 4. Jag tyckte verkligen om dina fina macrobilder! Och jag instämmer helt i det som Christina så fint sätter ord på. Stort tack för upplevelsen.
  Kram!

  1. Så roligt att du tycker om dem. Jag har haft roligt när jag gjort dem. Så det blir säkert fler av den varan nu i sommar.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.