Madeira

Jag har länge velat åka till Madeira och nu blev det äntligen av. Resan vi åkte på var en arrangerad vandringsresa. Madeira är mycket mer kuperat och bergigt än jag hade föreställt mig. Det finns nästan inte någon del av ön som är platt. Odling sker oftast på små brant lutande terasser.
Vi har ätit mycket god mat speciellt på våra lunchpicknickar där vår förträffliga guide presenterade diverse portugisiska läckerheter för oss. Fisken Espada åt vi på restaurant, den serveras ofta med banan och en sås gjort på passionsfrukt. Jag insåg, försent, att det var dumt att beställa den rätten när an inte är så förtjust i passionsfrukt och inte tycker om varm banan i maten men nu har jag i alla fall provat. 
Vandrat har vi gjort längs levador och längs bergsidor. En dag besteg vi Madeiras högsta topp Pico Ruivo, 1862 m högt.
Om man är ute efter bad och sol ska man inte åka till Madeira i februari men att vandra var däremot en perfekt sysselsättning. Temperaturen låg mellan 15 – 20 och det blev i alla fall en solig eftermiddagstimme på balkongen. 

15 svar

 1. Jag har aldrig varit på Madeira men alla som varit där säger att det är en fantastiskt vacker ö. Dina bilder säger att stämmer!

  Kram

 2. Fina bilder som vanligt. Det är äver 30 år sedan jag var på Madeira men jag minns hur vackert och vilt det var. Sylvia

  1. Jag var förvånad över hur brant det var överallt. Men också så grönt och frodigt. Vi är väldigt nöjda med vår resa.
   Kram

 3. Madeira har stått högt upp på min önskereselista. Och en aktiv semester har alltid varit min strävan, inte så att man behöver utmana sig själv direkt, men att uppleva saker, besöka genuina platser, kanske få kontakt med lokalbefolkningen. Att ligga på beachen slutade jag med 1980 o har aldrig ångrat det. Kram

  1. Vi är inte heller några strandraggare precis. Det här var vår första vandringssemester men den gav helt klart mersmak. Så jag gissar att vi kommer att göra det igen.
   Madeira var en ö värt ett besök helt klart.
   Kram

 4. Vad trevligt med en vandringsresa till Madeira. Jag har varit på ön ett par gånger. En gång med en kryssning då vi bara var över dagen, men vi hyrde en taxi ohc fick se mycket ändå. Men Madeira hade gett mersmak så dte blev ytterligare en resa som jag ordnade. Ett par dagsvandringar gjorde vi, men vi had esamma boende hela veckan. väldigt vacker natur och fina upplevelser.
  Ni fick ju se och uppleva så mycket mer på er resa som just var en vandringsresa. Jättevackra bilder!
  Hoppas det kommer mer från Madeira.
  Förstår att det blev en lyckad resa och vad gäller fisken har du ju testat. Vill munnas att voi också gjorde det…
  Kram!

 5. Madeira, ja det är en plats som har funnits till och från som besöksmål, men aldrig varit där.

  Vandringsresor har jag också tänkt på ibland, nu tror jag inte jag skulle orka med de vandringarna ni gör. Jag skulle nog vilja ha litet mindre kuperat. Förmodligen blir det ingen vandringsresa för mig… 🙂 Men njuta av nya trakter det går bra, kollar gärna in städer, landskap, det finns så mycket att se.

  1. Jag tror att man kan hitta en vandringsresa för alla. Vi valde det som kallades för medel men det finns också de som är lätta där jag tror att man i stort sett inte behöver mer än kunna gå på plant underlag. Så det skulle nog vara möjligt för dig. Visst är det härligt att upptäcka nya ställen.

 6. Hej!
  Såååå härligt det ser ut!!!! Och dina fina bilder!
  Jag älskar att vandra och reser då och då på vandringsresor.
  Vilket resebolag var det ni reste med?
  undrar Greta

  1. Det var en väldigt lyckad resa. Vi åkte med Temaresor och det var vår första men förhoppningsvis inte sista vandringsresor. Vilka har du åkt med?

 7. Så roligt att se dina fina bilder från resan. Jag har varit där en gång och tyckte väldigt mycket om ön. Vi åkte dit själva och var iväg på egna levadavandringar som var fantastiska och ibland lite läskiga. Vi gick genom en mörk tunnel med mycket vatten och där fick jag lite panik i mitten när ficklampans ljus inte räckte till. Annars var det så mycket otroliga naturupplevelser med det skiftande landskapet och alla vackra växter. Doftande mimosa till exempel… Märkligt också att klimatet är så totalt annorlunda på södra och norra sidan av Madeira.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.