Mycket sen sensommar

Det är bara sex grader när jag går på morgonpromenad med hunden. Så när jag cyklar till jobbet tar jag  handskarna på. Senare på dagen värmer solen och det är nästan sommar igen fast man i skuggan kan man ana den där skärpan i luften som hör hösten till.  Det är lite vemodigt. Men som en kompensation mognar tomaterna utanför porten.

Tomater-3

8 svar

 1. Den där vemodskänslan har jag haft i hela mitt liv inför hösten och när ljuset sakta äts upp av mörkret. Samtidigt är jag en mästare på att njuta av det lilla i det stora. Septemberdagar kan vara ljuvliga. Det är svårt att klä sig rätt. Precis som du skrev är det vantar/handskar som gäller vid cykling morgon och kväll. Jag har lagt in dig bland mina favoriter och kommer alltid först in på ditt bildspel. För tredje gången trollbinder du mig med dina foton. Jag fick nya favoriter och såg att näst sista bilden fanns kvar. 🙂 Vilken mästerfotograf du tycks vara. Kram Bosse

  1. Så härligt att ha förmågan av njuta av det lilla. Det försöker jag med. Ibland går det bra. Tusen tack för dina uppskattande ord om mina bilder. Jag började fotografera på äldre dagar men nu har det blivit en livsnödvändighet. Och det är naturligtvis extra roligt om någon annan tycker om dem. Hoppas du haft en skön helg.

 2. Det är ett liknande väder här hos oss men även vi bokför mogna hemodlade tomater på pluskontot. Men nog var det en missbedömning att ta morgonrundan utan jacka!

  Hoppas du får en härlig helg 🙂

 3. Vemodigt, men du klär det i så fina ord att det också blir vackert. Här i England är det klart kyligare på nätterna och mornarna, men sedan ett par dagar har det återigen blivit mildare. Fast jag såg alldeles nyss på väderleksrapporten, och det ska ösregna. Hela. Nästa. Vecka.

  Vad skönt att jag inte behöver gå ut 🙂

  Kram

  1. Jag kan verkligen längta efter de där dagarna med regn och rusk. Vi har haft en fantastiskt härlig helg på torpet. Nu har jag skördat en jätte zuccini och massor av bönor, sm söta morötter och så sallad. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.