Nu är det dags!

En del byter jobb ofta, som min man. Det längsta han varit på ett och samma jobb är 4 år. Men i hans bransch är det inbyggt i systemet att man ska röra på sig, det är inget konstigt med det. Andra byter sällan eller aldrig. Jag har inte bytt jobb speciellt ofta. Jag har haft turen att trivas där jag varit och känt att jag hela tiden har utvecklats. Jag har haft trevliga arbetskamrater och stimulerande arbetsuppgifter. Dessutom har jag haft en stor frihet genom att jag själv kunnat utforma jobbet i stor utsträckning både till innehåll och arbetstider. Nu har jag varit på min nuvarande arbetsplats i snart 18 år. Och en tid har jag känt att det nog är dags för mig att gå vidare. Så för några månader sedan skrev jag ihop mitt livs första CV ( vid 57 års ålder). Ja det är sant jag har inte riktigt gjort det så här på riktigt förut eftersom jag inte haft någon anledning. Det var riktigt roligt att blicka tillbaka och se hur otroligt mycket jag faktiskt gjort på alla de här åren. För en tid sedan skickade jag iväg mitt CV och ett personligt brev. Blev kallad på intervju, bara det kan göra underverk för ens självförtroende.  Och så förra veckan fick jag veta att jag fått jobbet. Så efter sommarlovet (mitt livs sista) börjar jag på ett nytt jobb med helt nya arbetsuppgifter. Det är väldigt läskigt (att vara ny på jobbet  hu) och väldigt väldigt roligt.  Samtidigt känns det förstås vemodigt att lämna alla barn, familjer och arbetskamrater. Men ibland kan man känna att det är så här som det måste bli och så var det för mig nu.

Idag var det skolavslutning med allt som hör till och imorgon är jag ledig. Känns helt ok.

Segelbåt

11 svar

 1. Grattis till det nya jobbet! Jag har varit väldigt länge på samma plats men just nu funderar jag på att söka något annat. Får väl se om jag kommer till skott…

  Kram

  1. Tack! Det var inget enkelt beslut men nu när det är ett faktum känns det väldigt bra. Men också lite vemodigt som sagt. Men min arbetsplats står inför stora förändringar på många olika sätt och då kändes det som om det var dags för mig att röra på mig.
   Kram

 2. Jag har jobbat i samma bransch i 45 år, drygt. Och trivts. Men så har jag också haft massor av olika arbetsuppgifter. Alltifrån säljare, till kontorschef, operativ chef, projektjobbare, utbildningsledare och en massa annat. Det har varit trevligt. Nu återstår två veckors deltid till jag checkar ut för sista gången. Det ska bli både vemodigt och lite skönt.

  1. Jag har också varit i samma bransch länge, 30 år snart. Och jag byter inte ut den jag byter ”bara” arbetsplats och arbetsuppgifter. Jag kommer förhoppningsvis att kunna använda en stor del av den erfarenhet jag fått under de här åren men på ett lite annat sätt. Istället för det nära arbetet med barn och familjer ska jag nu jobba mer konsultativt till kollegor, jag ska också arbeta med utbildning och utveckling. Det ska bli väldigt spännande.
   Jag kan förstå dina kluvna känslor inför det som kommer. Men du kommer säkert att få det jätte bra.

 3. Ja, lycka till med nya jobbet ! För mig är det också dags… avsluta bloggen alltså. Jag är en typisk vanemänniska, (fast jag kämpar emot), inte helt lätt att lägga av alltså, men känns rätt.
  Så jag tackar för mig (iaf. som Kalebass). Önskar dig en skön sommar!

  1. Så tråkigt att du slutar blogga jag som nyss hittat dit. Men det är väl så att var sak har sin tid. Känns det rätt så är det förmodligen dags.
   Hoppas att du också får en härlig sommar.

 4. Grattis! Du är hemlighetsfull med nya jobbet, kan jag förstå, visst har väl du jobbat som pedagog eller något ditåt? En ny utmaning kan vara på sin plats och det stärker ju självförtroendet ordentligt när man lyckas så väl som du med att fullteckna ett CV. När jag blev uppsagd pga arbetsbrist på nittiotalet ansågs jag redan gammal o förbrukad innan jag ens fyllt fyrtio. Då fick jag verkligen en chock. Då har du en lång sommarledighet nu att se fram emot innan du hugger in på det nya? Kram från pörtet

 5. Grattis! Vad mycket spännande som väntar runt hörnet. Hoppas att du ska trivas på din nya arbetsplats!
  Men innan dess blir det väl några veckors semester?
  Ha det gott 🙂
  Kram

 6. Stort grattis! Vad roligt! Och häftigt att ta steget! Det kommer att bli jättebra och roligt. Spännande också att bli ny på jobbet.
  Jag var 57 år när jag tog steget att söka ett jobb på Svenska skolan i Peking. Jag fick jobbet och det blev fyra år där. (Hade tidigare i stort sett varit anställd i Upplands Väsby kommun sedan 1970, men på olika skolor och med ett par avstickare till Solna och Täby.)
  Och så skönt nu med lite ledighet….
  Stor kram!

  1. Spännande och lite pirrigt att bli ny på jobbet. Lite grums i bägaren är att den tjänst jag lämnar kommer att omvandlas och kommer att besättas av en logoped istället för en arbetsterapeut vilket upprör många av mina kollegor.
   Jag har en vecka kvar sedan blir det sommarlov. Känns välbehövligt.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.