Nu blommar det

Nu blommar det i Stockholm och inte bara i Kungsträdgården utan lite överallt.

Bysistorget

Bysistorget-2

De här bilderna är tagna på Bysistorget vid Hornsgatan idag måndag. Stax efter att jag tog dem virvlade det några snöflingor i luften och ishavsvindarna blåste så att körsbärsblommorna spreds över hela torget. Där på Bysistorget finns  Bysis Bok & Papper, en av stadens trevligaste boklådor, väl vär ett besök om du är det minsta intresserad av böcker.

12 svar

 1. Underbara bilder och ljuvliga färger! Men nog såg det märkligt ut när man senare såg bilder där blommorna var täckta med snö. Men är det april så är det!

  Kram

 2. Tänk så lätt man tar saker för givet, Visst tyckte jag körsbärsblommen var vackra när jag jobbade vid Norrmalmstorg men inte begrep jag hur speciellt det var att strosa där under träden längs kungsan…Maffigt är bara förnamnet,
  Kram

 3. Verkligen vackra bilder! Och visst är et en ljuvlig tid vi går till mötes.
  Har missat dessa blommor på Bysistorget men i Kungsan har jag varit flre gånget och tittat tilll och på träden.
  Tack för tipset om boklådan på Bysistorget för denna kände jag inte till tidigare. Får bli ett besök där när jag kommer hem.
  Kram!

  1. Det är verkligen en trevlig bokhandel väl värd ett besök. Går förbi lite då och då. Sonen arbetar som kock på restaurang Häktet som ju ligger alldeles bredvid och jag har min yoga på Timmermansgatan så det händer ofta att jag har vägarna förbi.
   Kram

 4. Det var precis vad jag behövde nu. Kika in på och se ditt nya vårbildspel. 🙂 Utanför mitt fönster har nästa skur startat. Körsbärsblommor är vackra att se på så länge de sitter på träden. När vi hade porslinsmuseum var det tufft när det blåste in rosa blöta blommor i lokalerna och det var tätt mellan turistbussarna som skulle komma på besök. Då fick jag slita för att hinna städa upp det mesta, tills jag skulle kliva på nästa buss och greppa mikrofonen.
  Kram Bosse

  1. Så bra att jag kunde hjälpa upp dagen med lite vårkänslor. Så spännande det låter med ett porslinsmuseeum. Vad hände med det, finns det kvar?
   Kram

 5. Vilken lycka att vandra under vackert rosa trädkronor. Vardagslyx i det lilla.Tack för att du delar med dig av allt det vackra och för tips om boklåda. 🙂

  Ta hand om dig och ha det gott där i det rosa havet.♥

  Kram Lotta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.