Nya Zeeland V

Naturen

Geotermik

Nya Zeeland är verkligen kontrasternas land med regnskogar, glaciärer och vulkaner, slätter, kullar och berg, sjöar, floder och fjordar. Landskapet kunde skifta, liksom vädret, flera gånger under samma dag.

Rotorua är ett av de mest aktiva geotermiska områdena i hela Nya Zeeland, överallt i området finns påminnelser om den aktivitet som pågår i jordens inre. På många ställen ryker det både från land och vatten. När vi stannat på en liten avtagsväg för att fotografera Rainbow Mountains fick vi av några förbipasserande tips om Kerosene Creek en varm bäck inne i skogen. Vattnet var så varmt att till och med jag badade.

Orakei Korako

Ett spännande område är Orakei Korako. Här fräser och bubblar det överallt.  På filmen hörs också ljudet av det ständigt närvarande cicadorna.

Här är några bilder från området.

 

 

Bildspel

Vi har sett när glaciären möter regnskogen och vi har sett ett 150 meter högt vattenfall. Det säger kanske inte så mycket men det är tre gånger så högt som Niagarafallen. Att vara nära det var en mäktig upplevelse.
Vi har badat i Tasmanhavet och doppat fötterna i Stilla havet. Vi har stretat upp mot glaciärerna och klivit runt i regnskogen. Här kommer lite fler bilder på hur det kan se ut.

10 svar

 1. så spännande! och vad det bubblar! ska ju till isalnd om ett par månader, det ska blir spännande att se bubblandet och fräsandet där. fast lite rädd är jag också att hamna precis ovanför ett ”hål”, men det kanske man inte gör.

  1. Så kul att åka till Island. Dit skulle jag också vilja åka. Sannolikheten att man hamnar precis över ett hål är nog försvinnande liten.

 2. Väldigt roligt att se dina fina bilder och läsa om era upplevelser. En del känne rjag igen, men vår resa gjordes inna jag börjad blogga, men många minnen finns kvar. Ohc så fint att nu få uppleva en del av dem på nytt. Men vi var ju aldrig till Nordön…
  Jag tittar och njuter.
  Kram!

 3. Hej, hur lade ni upp er resrutt? Åkte ni runt på eget bevåg eller med guidad tur? Man visade öar kring Nya Zealand på Planet Earth såg jag igår kväll. Man blir så paff även när man sitter i tvsoffan vilka olika miljöer vi har på vår jord. Och vilka de olika miljöerna attraherar. Den här resan måste ta tid att smälta, kanske är det därför du fortfarande lider av jetlag?
  Kramen, återkommer o läser mer

  1. Vi åkte runt själva. Vi bokade flygresan och hyrde en bil här hemifrån. Köpte några kartor och en guidebok och sedan satt vi här hemma och läste på och plottade in det vi ville se och göra. Fick tips dels från en i min kör som var där förra året och dels från en bekant jag fått genom Blipfoto som bor där och som vi också hälsade på. Johnny gjorde en färdplan och så bokade vi en hel del boende redan hemifrån.
   Det blev en hel del åka (373 mil) men det kändes ändå som det var värt det. Vi ville ju se både syd och nordön och då blir det rätt mycket åka. Vi flög in till nordön och ut från sydön så vi slapp åka fram och tillbaka.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.