Onsdag

Grått och mörkt. De sa inget om regn på väderleksrapporten men regnigt var det både när jag cyklade till och från jobbet. Det känns lite som att cykla i en tunnel. Jag skulle behöva vindrutetorkare på glasögonen men om jag hasar ner dem på nästippen och kikar över kanten på dem så går det hyfsat. Ganska många cyklar fortfarande men så är det ännu relativt milt, i alla fall för årstiden +2 grader idag.

2020 känns som det året när vi fick en massa underhållsarbete gjort. Mest på torpet men nu också lite här hemma i stan. Det senaste är att vårt halltak äntligen målats vitt. Vi har tänkt göra det i hur många år som helst men inte kommit till skott. Hallen är liten och utan fönster så med det träfärgade taket har det varit mörkt. Men äntligen är det nu vitt och fräscht tack vare maken. Det gjorde en otrolig skillnad. Men nu inser vi att vi nog måste göra något åt väggarna också. Men det får vänta till nästa år.

Och som vi nu verkligen gått in i den digitala eran med distansmöten på dagarna är kören också på distans. Man kan säga att det fungerar uruselt men det är i alla fall skoj att se de andra.

5 svar

 1. Tänk jag har aldrig tänkt på att det var träfärgat i taket i er hall, eller att den varit för mörk heller. Kanske är jag en sån som tycker lite dunkel i hallen bara är lite mysigt. Kör via zoom har jag sett några varianter av – inkl en halv symfoniorkester, och jag var imponerad av att det funkade så kanske det kräver lite vana av medhörning i hörlurar etc.

  Cykla i regn i 2+ låter närmast heroiskt i mina öron.

  kram

  1. Det känns som om jag blir beroende av mer ljus ju äldre jag blir så det ljusa taket blev ett lyft.
   Att spela och sjunga via nätet är nog inte så mycket en fråga om vana som av teknik. Om du hört några som lyckats så har de troligtvis spelat in sin del var och en och sedan mixat ihop det. För med zoom eller teams eller vad det nu är man använder är det omöjligt att komma i takt och pga av det kan det bli rätt kul men fullständigt onjutbart.

   Att cykla i regn och få +grader är inte så illa som det låter. Det är mycket värre när det blåser.
   Kramar

 2. Det är nog väldigt många som renoverat på hemmaplan detta år och vi kom ju äntligen till skott med vårt kök. Kan förstå att det var skönt att få taket målat i vitt. Dock inser man snabbt att börjar man med det ena så leder det till det andra. När vårt nya kök nu tar form inser vi att grovköket ser alldeles gräsligt ut och måste göras vid. Det får dock vänta tills i vår.

  Krm och god lördag!

 3. Fint att alla i zoomen har kamerorna på. Man vill ju se vilka som är där man ska hålla möte, kan förstå att det kan vara klurigt att få till om ni är en kör som ska sjunga. Tekniken kan ju vara ett kapitel för sig.
  Vad gäller ljus, så är det precis vad vi alla behöver nu – klokt val att måla vitt i tider som dessa.

  Ljus och värme!
  Christina

 4. Skönt att komma ”till skott” med det man tänkt på. Och med vitt i taket känns ju ett utrymme oftast större. Ja ett märkligt år har det varit och det kommer nog att fortsätta en bra bit in på nästa år också.
  Kan tänka mig att det blir knepgit med digital kör. Men ett gott försök är det ju.
  Önskar dig en bra vecka och idag var det en liten remsa blått under ett kortare tag.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.