Plantera träd

Vi har ett körsbärsträd på gården som jag och en granne inhandlade och planterade för ett antal år sedan. Jag tror aldrig jag sett det blomma så vackert som i år. Det är stort på något sätt det där att ha planterat ett träd. Även om ingen annan vet att jag var delaktig i det så känns det i alla fall lite märkvärdigt. När jag tänker efter har jag planterat ett antal träd, alla fruktträd men nu är jag sugen på en japansk lönn måste bara hitta ett bra ställe för den.
Lästips på ämnet: Mannen som planterade träd av Jean Giono. En av mina pärlor från favoritförlaget Elisabeth Grate bokförlag.

Körsbärsblom (4 av 6)

6 svar

 1. Körsbärsträd är underbara på våren. Vi har ett som inte ger frukt, men som är en enorm sky av helt underbara blommor.

  Det är kul att det går så bra för Grate. När jag bodde i Stockholm både bodde hon och byggde sitt förlag i en liten etta på bottenvåningen. Hon var rätt skygg, under alla år såg jag henne aldrig. Kanske är dt så med professionella läsare.

  1. Jag har träffat både henne och hennes son (det är han som gör omslagen till böckerna) flera gånger på bokmässan i Göteborg. Hon är en sympatisk person som det alltid är trevligt att träffa. Hon är verkligen hängiven ”sina” författare. Det märks att hon tycker om dem och deras böcker. Jag önskar alltid, när jag varit där att jag kunde prata franska, men kanske inte försent ännu.

 2. Det är så vackert nu när träden spricker ut i blom. Något körsbärsträd har jag inte, men ett äppelträd som blommar så fint!

  Fin söndag! Kram

 3. Vi har också ett körsbärsträd och nog är blomningen alldeles underbar! Fast i kortaste laget så man får njuta ordentligt…

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.