Isle of Skye och Harris

Alla resor börjar med ett första steg brukar man säga. Vår resa började med den värsta förkylning jag kan minnas att jag haft. Men trots hosta, snuva och feber satte vi oss på planet till Edinburgh. Väl där plockade vi ut en hyrbil och satte kurs mot Isle of Skye som är den största och nordligaste ön i Inre Hebriderna. Jag var för sjuk för någon vandring men vi åkte i alla fall förbi Old Man of Storr. Det är en samling spetsiga klippor som påminner om raukar.


 

Morgonen efter tog vi båten från Uig till Tarbert som ligger på ön Harris i Yttre Hebriderna. Efter en dyrbart stopp i  Tarbert där vi besökte the Harris Tweed shop och Isle of Harris Distilleri styrde vi kosan söderut för en tur runt södra Harris. Här är lanskapet kargt och stenigt. Inte ett träd så långt ögat når och så plötsligt en sandstrand med turkosfärgat vatten. Vackert men ingen direkt badtemperatur.  Efter en lång dag på smala slingrande vägar där fåren obekymrade travar fram hittade vi fram till vårt B&B The Old Post Office, vid vägs ände.

 

15 svar

 1. Härliga Skottland. Var där för tre år sedan.

  Men du … Det är väl så att du glömt ett ”e” på ett par ställen. 😉

  1. Du har så rätt. Nu sitter de förhoppningsvis där de ska ”ena”.
   Skottland ä fantastiskt och Yttre Hebriderna var liksom det bästa.

 2. Fy för den lede vilken inledning på den semestertrippen. Underbara bilder och jag hoppas du mådde bättre och bättre. Ett semestermål som skulle passat mig som hand i handsken
  Kram

 3. Jag reste en del i Skottland en sommar för massor med år sedan. Tror absolut jag skulle uppskatta ett återbesök, dina bilder säger mig det, fantastiskt fina.

  Det där med förkylning, ibland har de en benägenhet att komma när man som minst önskar det. Jag hoppas du blev bättre och bättre under resans gång, annars blir det jobbigt för dig-

  1. Tack! Jag Skottland är fantastiskt. Förkylningen blev bättre men det tog tid, och jag hade ett bakslag när febern kom tillbaka. Det var trist att inte kunna göra allt vi tänkt men vi hade trots det en fantastisk resa. Mer om den kommer så småningom.

  2. Tack! Ja Skottland är fantastiskt. Förkylningen blev bättre men det tog tid, och jag hade ett bakslag när febern kom tillbaka. Det var trist att inte kunna göra allt vi tänkt men vi hade trots det en fantastisk resa. Mer om den kommer så småningom.

 4. Skottland är en plats jag gärna vill besöka någon gång.
  Tråkigt med förkylningen, inget vidare alls. Hoppas att du ändå hann eller hinner njuta av din resa.

  Kram Christina

  1. Skottland är fantastiskt. Jag återvänder varje år eftersom vi har vänner som bor där. Yttre Hebriderna var det första gången vi besökte men det gav mersmak. Ingen plats man åker till för att få sol och värme men naturen är fantastisk.
   Jag njöt trots feber och snuva. Under resans gång blev jag långsamt bättre och nu är jag i stort sett återställd och hemma igen.
   Kram

 5. Vilken trist inledning på er resa. Lägger ju sordin på så mycket att du var så dålig.
  Vilken spännand eresa ni gjort. Skottland har jag besökt en del av men Yttre Hebriderna är helt nytt för mig- Jodå, jag känne rtill att de finns och så, men vet inte så mycket. Ser fram emot flera inlägg och bilder. Tack för dessa vakra bilder och text.
  Kram!

  1. Det kommer mer från resan men kanske inte just från Hebriderna. Det var ett ställe vi kommer att återvända till, mycket att utforska.

 6. Vilken förfärlig otur med förkylningen. Det låter som du fick en värre sort än jag. Feber och snuva har jag sluppit.

  Skotska högländerna är jag väldigt nyfiken på och det är något jag gärna skulle vilja se. Speciellt efter att jag läst Diana Gabaldons bokserie som börjar med ”Främlingen”. Den har gjorts TV-serie av (Outlander). Har du läst dem böckerna?
  Jag föreställer mig att det finns mycket historia att se där, och att få höra säckpipa där den ska spelas vore riktigt häftigt. Dessutom föreställer jag mig att det är väldigt vackert.

  Trevlig helg, och kram <3

  1. Ja den förkylningen var inte att leka med. Hade feber i två omgångar.
   Jag har inte läst böckerna och inte heller sett tv-serien men Skottland gillar jag och då speciellt Hebriderna.
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.