Sensommar

Förra helgen var det äntligen dags för vårt sensommarkalas på Torpet. Vi firade att torpet nu varit vår familjs ägor i 70 år. 1947 ett mycket spännande år på många sätt vilket vi naturligtvis uppmärksammade i den traditionella frågetävlingen. (Faktiskt så spännande att Elisabeth Åsbrink skrivit en hel bok om året, 1947 heter den så klart). Frågetävlingen kompletterades detta år med flera lekar. Jag vet inte om det var lekarna som gjorde årets fest så ovanligt lyckad men jag vill gärna tro det. För lyckad blev den och gästerna deltog i alla upptåg med liv och lust. Maten var god, gästerna trevliga och vädret visade sig välvilligt. 

Söndagen var varm och solig som en sista sommarhälsning. Jag skördade fänkål och bönor innan vi gav oss iväg mot stora staden. Sedan följde en ganska hektisk vecka med många roligheter. Onsdagkvällen var ljum och vacker och jag tog en lång promenad hem genom staden efter att varit borta på middag. 

Nu i helgen har jag ägnat mycket tid åt att försöka fotografera splash när något faller ner i ett vinglas. Roligt, blött och lärorikt. Det ska bli ett bidrag till nästa etapptävling i klubbmästerskapet. Temat är fadäs, inte helt enkelt att fånga på bild. Man får lämna in tre bilder och nu har jag äntligen två klara. Den tredje är inte färdigtänkt ännu men jag har ju två dagar på mig så det ska nog ordna sig med det. 6 svar

 1. Här gläds jag åt spännande bilder och sensommartext! Mycket förtjust i sensommar och övergång till tidig höst är jag, ja årstiderna överhuvudtaget!
  Att ha rötterna och livet i ett torp som fyller 70 där alla möts för att fira i gemenskap och tillhörighet är en fin känsla tänker jag.
  Kram

  1. Förut tyckte jag inte alls om hösten men faktiskt börjar jag se fram emot det lite svalare och det förhoppningsvis lugnare tempot som hösten kan föra med sig. Brasa, varma grytor och goda böcker är också något jag riktigt längtar efter.
   Att ha torpet är ett andningshål och en möjlighet att vara tillsammans (Vi har många sängplatser).
   Kram

 2. splash på dej, den satt som en smäck! Hade du hjälp vid fotandet så du kunde koncentrera dig på själva klickandet? Det lät skoj med fest på landet, lekar bör och ska alltid ingå. Själv har jag inte var på lekparty på många herrans år, har tyvärr inte den bekantskapskretsen eller familjen, eller sommarstället, inte många rätt där inte.
  Fotot på båten och bussen var också väldigt stämningsfullt och lyckat
  Kram

  1. Jag fixade fotandet och splashandet själv. Sedan har jag lagt ihop tre bilder i photoshop för att få det önskade resultatet. Roligt och lite plaskigt var det. Att leka är verkligen roligt vi gör det alldeles för sällan.
   Roligt att du gillade bilderna.
   Kram

 3. Hoppas det gick bra med tredje fotot. Spännande tema. Vilka coola foton du lagt in. 🙂 Blev extra förtjust i ljusspeglingen i vattnet under bussen.
  Stort att ha haft ett torp i 70 år. Som du kanske vet älskar jag tävlingar, frågesport och lekar så du kanske kan ana att jag gillade att besöka detta blogginlägg.
  Jag önskar dig en bra start på hösten 2017.
  Kram Bosse

  1. Jag fick i alla fall till tre bilder sedan återstår att se hur juryn gillar dem.
   Tävlingarna var väldigt roliga och roligt också att alla deltog så entusiastiskt.
   Roligt att du tycker om bilderna.
   Ha en härlig helg
   Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.