Skidtur

Vilken tur att vi inte väntade utan tog en tur på skidorna i lördags, då när det var -7°C och sol. Idag är det plusgrader, blåst och regn. Inget uteväder precis förutom för de surfare jag hörde om på radio, de som gett sig iväg till Torö för att möta vågorna.

Skidturen tog vi i Ågesta friluftsområde. Vi valde att åka Skogsfemman istället för motionsspåren på golfbanan. På golfbanan var det fullt med folk, i skogen var det bara vi som gled fram under snöklädda granar i tystnaden. Människan är ett flockdjur och kanske är det det som gör att så många vill trängas på golfbanan. I det fallet är jag mer eremitiskt lagd och uppskattar verkligen tystnaden och ensamheten i skogen. Men i ärlighetens namn vart den sista kilometern lite väl snårig så då gjorde vi ett avsteg och åkte den sista biten i elljusspåret. En hel del människor åkte här men inte så många som på golfbanan.

2 svar

  1. Oj, det var länge sedna jag åkte skidor – var inget vidare bra på det så det fastnade inte. Men jag kam ändå inte låta bli att vara lite avundsjuk på dem som kan åka. Det ser ju verkligen mysigt ut att glida fram i en vintersagoskog.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.