Snödroppar

Den första snödroppe man ser på våren måste man plinga i annars kanske våren kommer av sig.   Förut trodde jag att det bara fans en sorts snödroppar men nu vet jag att det finns mängder av olika varianter. Bakom mitt hus växer åtminstone två olika sorter. Innan jag började fotografera hade jag aldrig vänt på en snödroppsblomma och kikat in i den.  Men när jag en vår för länge sedan med min lilla kompaktkamera i handen kröp omkring bland alla snödroppar på baksidan av huset, upptäckte jag hur vackra de är inuti. Där som de flesta aldrig tittar.
Så gör det, plinga först i den och vänd sedan på den och njut av det vackra du ser där inne.

7 svar

 1. Tack det ska jag ta till mig, men först får jag nog vänta ett tag….riktig snö täcker fortfarande marken hos mig. Och uppe på kullen där jag bor har ingen petat ner några vårlökar heller…
  Kram

  1. Här är stort sett all snö borta och vintergäck, krokus och snödroppar lyser i trädgårdarna.

 2. Ljuvliga bilder på vackra vårtecken. Fast här har våren kommit längre och våra botaniska tulpaner blommar vid husets framsida!

  1. Tulpanerna har ännu inte visat sig. det är vintergäck, krokus och snödroppar som står för vårgrönskan än så länge. Kallt på nätterna och 5-6 grader på dagen. Idag en kall vind som gjorde det mindre behagligt att sitta ute och läsa. Gjorde ett kort försök men fick sedan gå in i värmen.

 3. Jag önskar att du kunde se Brodie Castle garden, dom har säkert 50 olika snödroppar. Dom har också Scotlands största påsk lilje samling. Låt oss se vad dom har i Juli!!! Underbara bilder. Stort tack.

  1. Nästa vår får jag boka in ett vårbesök. Men visst borde där finnas något fint även i juli.

 4. O, tack för dessa vackra snödroppsbilder. Vi har bara en snödroppe i trädgården för tillfället och jag längtar efter flera…. att man skulle plinga i dem var nytt för mig. Det ska jag tänka på hädanefter 🙂
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.