Sommar

Även det här året kom en sommar. En sommar som vi kommer att tillbringa på torpet. Efter en vår och försommar med vatten som luktade ruttna ägg och ett avlopp som inte fungerade är nu ordningen återställd. Ingen underlig doft på vattnet och ett fungerande och av kommunen godkänt avlopp ligger nu nedgrävt utanför huset. Att vi också har ett helt nyrenoverat badrum gör inte det hela sämre.

Avloppsjobbet lämnade oss med en stor söderlutande lerig yta där jag tänker anlägga en köksträdgård. Jag odlar redan nu till husbehov men det är odlingar som slumpvis och tämligen oorganiserat vuxit fram på lite olika ställen på tomten. Nu tänkte jag samla allt på ett ställe och försöka få det lite mer genomtänkt och organiserat.

Så är tanken. Så varje dag sitter jag en stund på trappan till trädgårdsboden och tittar ut över leran och försöker föreställa mig hur det skulle kunna bli. Det enda jag än så länge riktigt klarar av att visualisera är den syrenhäck som ska avskärma trädgården mot vägen. Sen är det stopp. Min fantasi och kunskap räcker inte längre. Men jag hoppas att om jag bara ger det lite tid och kanske också tänker igenom vad det är som jag faktiskt vill odla så kommer det att komma en tanke, en vision som jag kan bygga vidare på. Tills dess sitter jag där på trappan och mår gott i sommaren.

Så här fin är kålen i år.

6 svar

 1. Hej, du kan ju alltid söka kunskap o inspiration på bloggar och instagram. Finns ju så mycket så man drunknar i förslag…
  Jag hoppas ni trivs i stugan under hemestern, jag stannar också hemma, tordes inte åka med dottern till Stockholm för besök hos barnbarnet. Vi har ju ingen bil så det hade inneburit buss och tåg o t-bana osv. Men till hösten kan inte vilda hästar hålla mig hemma när barnbarnsbarnen gör entré /Sommarkram från pörtet

 2. Det finns mycket att välja på, allt från buskar, till frösådd osv… Tiden brukar vara bra att låta gå, till sist VET du hur du vill ha det… Lycka till!

  Skönt att ni fått ordning på vattnet, nödvändigt att ha bra vatten, att ni sedan fick ett fint badrum också är inte fy skam! 🙂

 3. Det är inte helt lätt att anlägga delar av en trädgård så en god idé kan vara att söka lite inspiration. Det finns många som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

  Så skönt med ett nytt badrum och att avloppsfrågan är löst. Det är verkligen A och O.

  Kram

 4. Bra att du bidar din tid. Ingen anledning att hasta. Det är ju knepigt att tänka ut hur det ska vara. Och att sitta här är ju trevligt och likaså att tänka hur det ska bli.
  Skönt att ni fått ordning på vatten och avlopp och även har ett nyrenoverat badrum.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.