Stjärna

Om de tre vise männen skulle komma vandrande genom regnet här i Enskede så är det nog till grannen de skulle bege sig. Där lyser stjärnan så klar både natt och dag. Vi mer praktiskt sinnade har satt timer på våra stjärnor så att de endast lyser den mörka tiden när vi är vakna. Men idag undrar jag över det där med mörk tid för det känns onekligen som om den ljusa dagen kommer att dröja. Ett grått lock ligger över Enskede och dagsljuset är i det närmaste obefintligt. Det är som en lång skymning där ute. Så vad passar då bättre än att tillbringa lite tid i hobbyrummet dvs tvättstugan. Hur ledig man än är så samlas smutstvätten på något märkligt sätt i tvättkorgen. Jag har mina misstankar att den förökar sig medelst delning men det är inget jag har lyckats föra i bevis. 

10 svar

 1. En mycket underhållande kommentar över tillståndet 🙂
  Här hade vi det vädret igår, idag vaknade jag upp til strålande sol – det får bli en promennad så får tvätten – som också ökar misstänkt i min korg – vänta lite.

  Kram

  1. Det är ett fotografi köpt i USA av en fotograf som heter John Wimberlay, men det du egentligen ser är en spegling i glaset av adventsstjärnan i vårt fönster. Här kan du se hur bilden egentligen ser ut.
   Kram

 2. Vi gör lite blandat beroende på hur mörk dagen är. De senaste veckorna har vi inte sett mycket av solen så då får man hjälpa till.

  Kram

  1. Igår var det förfärligt med mörker och regn hela dagen. Men idag på morgonpromenaden såg jag blå himmel och det kändes mycket friskare på något sätt. Idag ska vi bunkra upp lite för det börjar bli tomt i skåpen och sedan blir det ett välbehövligt yogapass på eftermiddagen.
   Kram och trevlig fredag.

 3. Igår var det då för mörkt även här på Söder. Jag ändrade på timern så det blev ljust hela dagen. Behövligt! Men idag blev det ju bättre vad gäller ljustet. Vissa solstrålar nådde fram.

  Och att tillbringa tid i hobbyrummet går ju lika bra som att när det är mörkt vara någon annastans och fint att åf tvättat är det ju- Behövligt här också.
  Kram i sena kvällen.

 4. Hej, jag läste om fenomenet med mörkret igår, meteorologen hade någon bra förklaring som jag redan glömt, men jag måste säga att jag tänder min adventsljusstake i fönstret så fort jag vaknar och sen lyser den tills jag lägger mig. Försöker mota bort mörkret, vi har ju ingenting här utanför som lyser upp, totalt kompakt mörker! Lite snö har vi ju som plåster på såren, men med bara ett par grader kallare hade vi haft en underbar vinter. Knökfullt av turister dock nu under nyårshelgen, inte en ledig bädd, utom min gästsäng, men den är inte till salu!
  GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR min fina bloggvän

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.