Strömstare mm

Jag tog ledigt idag men trots det ringde klockan kvart i sex imorse.  Jag gjorde äntligen det jag tänkt så länge, gick på ett tidigt yogapass. Klockan 7 var jag på plats tillsammans med 12 andra morgonpigga. Det var verkligen värt den tidiga uppstigningen, ett perfekt sätt att börja dagen så det ska jag verkligen försöka göra igen.
Efter yogan var jag redo för etapp två denna lediga torsdag. Hämtade kamera och stativ och begav mig till Nyfors för att fånga strömstaren på bild.  Strömstaren lever i strömmande vatten och hämtar sin mat på botten. Den simmar med vingarna och kan gå omkring på botten, skelettet är konstruerat så att den inte ska flyta upp. Här kan du läsa mer och höra hur den låter.

Jag har också hunnit med en långpromenad i solen med dotter och hund. En hund som idag fyller 12 år och dagen till ära förärats med ett härligt märgben.
Efter promenaden åkte dottern och jag till Blå Porten på Djurgården. Där sammanstrålade vi med äldsta dottern och min mamma. Det blev en trevlig stund med god mat och mycket prat.  Det är otroligt så mycket man hinner med när man pallrar sig upp på morgonen och dessutom inte behöver gå till jobbet.

5 svar

 1. Vilken bra dag! Och så mysigt att träffa de dina,
  blp Porten är ett väldigt trevligt ställe tycker jag och jag hamnar här då och då och dte närhelt på året.
  Dina bilder av strömstaren var jättefina och så levande. Bra fångat och så fint fotograferat.
  Kram!

  1. Tack för berömmet. Ja det var en mycket trevlig dag. Blå Porten är mitt stamställe sedan jag för länge sedan läste etnologi ute på djurgården. Då gick vi ofta dit och det har vi fortsatt med jag träffar mina etnologvänner där ganska ofta men nu var det döttrarnas tur att följa med.
   Kram

 2. Vilken trevlig samt omväxlande dag och mycket hann du med. Men går man upp i hyfsad tid så rymmer dagen ganska så mycket. Stort grattis till er fyrbente vän. Om några veckor blir vår Herr Hund 13 år. Tiden har verkligen gått så fort och i april blir Miss E 8 år.

  Önskar dig en fin lördag!

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.