Tankar

Jag tror inte att det är i optimeringen och maximeringen det sker. Nej det är mer i mellanrummen, i tystnaden och eftertänksamheten. Det är där som det händer något med oss människor. Om vi vågar vara där, om vi vågar lyssna. Sen är det inte så lätt att lyssna på sitt inre, för det mesta är det bara tyst eller så går tankarna runt som en tvättmaskin och hamnar alltid på samma ställe. Men då och då kan man lyckas med konststycket att ta sig ut ur tvättmaskinen och hamna på en skimrande plats där tankarna lyfter, där rösten blir ett språk, en mening, ett tilltal och där man på något sätt lär sig någonting om sig själv. Jag tror att mellanrummen är en nödvändighet, att man behöver stänga av allt brus, alla ingående kanaler och vila i pausen. För om man törs det, om man törs stanna där en stund det är då det kan ske mirakel.

2 svar

  1. Du är så bra på att uttrycka dig, det du skriver känns meningsfullt och innerligt, det kommer från hjärtat.
    Min blogg är helt och hållet en vardagsnotering. Inga djupa tankar röjs där. Dels pga att de inte finns så nära att plocka fram, dels för att jag inte känner att jag har förmågan. Men jag kan lova att jag mer än gärna vill ta del av dina tankar och texter bara jag vet om när du har skrivit. Någon eremit blir jag aldrig men min integritetströskel blir allt högre. Inget som märks utåt kanske, men jag umgås sällan med andra, har inget behov av att träffas spontant, gå på fester eller dylikt. Jag är nog lite mussla i allafall även om det kanske inte märks. Har du dragit ner på arbetstiden? Eller kör du fullt i kaklet som innan? Nu ska jag läsa lite mer innan det är dags att sussa. Roligt att höra ifrån dig, ha en riktigt fin fortsättning på sommaren. Kram

    1. För ett år sedan lite drygt gick jag ner i tid och jobbar fyra dagar i veckan. I september kommer jag att gå ner ytterligare och jobba en och en halv dag i veckan upplagt så att jag jobbar två dagar ena veckan och en dag den andra. Ska bli spännande att se hur det kommer att kännas. Jag ser fram emot att kunna vara mer på torpet och att kanske hinna göra saker i lite lugnare takt.
      Önskar dig också en riktigt skön fortsättning på sommaren med mycket svamp i skogarna. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.