Testar

 Jag har överskridit gränsen för hur mycket jag får ladda upp på mitt webbhotell. Söker efter en lösning för att kunna visa bilder som inte blir pixliga och samtidigt inte behöva betala en hel förmögenhet. Jag har alldeles för lite kunskap för detta men testade att göra ett Flickr album och länka härifrån bloggen och dit. Det skulle kunna vara en. i alla fall temporär lösning.  Så här fint blev det med bilderna från Harris.  Bilder från Harris Men lite trist när bilderna inte syns här direkt.  Hur gör ni andra som har många och stora bilder på era sidor. Alla tips mottages med tacksamhet. Byta webbhotell är kanske ett alternativ. 

5 svar

 1. När jag började blogga med Blogger för 13 år sedan kunde man inte lägga upp bilder överhuvudtaget. Men det blev verklighet redan efter något halvår. Då minns jag att det var på väg att ta stopp för mig vid ett tillfälle och man skulle få mer utrymme bara om man betalade en liten summa. Jag gjorde aldrig det, och det rann tydligen ut i sanden. För plötsligt fanns inga spärrar. Och så har det förblivit.

  1. Jag bloggade på blogg.se och där fungerade det också med bilder. Men sen ville jag ha min egen sida. de är skoj men kräver ju mer av både tid och kunskap. Jag har dåligt av bägge så det var kanske ett dumt beslut.

 2. Jag bloggade under åren i Peking på blogg.se för det var den enda plattformen som fungerade där. Vad gällde bilderna så krymptes de automatiskt när man la in dem. Jag tröttnade på all deras reklam och ville vara min ”egen”. fick då jättefin hjälp av en betydligt yngre vän som jag lärt känna i Blogglandia och hon hjälpte mig att via One.com få till en wp.blogg som jag trivs bra med. Jag betalar lite per år men det är ganska marginellt. Vad gäller bilderna så måste jag ”krymp” dem innan jag kan ladda upp dem. Bilderna måste vara under 1mb. Men det fungerar bra. Kamerans bilder är ju stora mellan 4 och 8 mb så de tar mycket plats. Kanske kan du prova att krympa dina. Jag exporterar dem och får dem då mindre. Du kan säkert googla hur du ska göra. På min MacBook Air så går jag in i ”arkiv” högst upp på raden och sedan exporterar jag dem till skrivbordet och plockar dem därifrån tillbaka till ”Bilder”. Man kan också ta dem direkt till bilder. .
  Hoppas det löser sig. Du tar så fina bilder så både jag och många vill se dem.
  Kram!

  1. Jag förminskade inte bilderna från början. Tänkte inte alls på det men gjorde det sedan. har gått tillbaka och gjort alla bilder mindre men det verkar inte hjälpa. Nu är en del så små att det blir dålig kvalité-. Känns minst sagt bekymmersamt. Tappar liksom sugen. Men en av mina döttrar ska höra med en vän som kanske kan ge mig lite råd så jag hoppas att det kommer att lösa sig.
   Tack för att du hänger kvar och jab blir så glad att du uppskattar mina bilder.
   Stor kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.