Tid

Tid är ett märkligt begrepp som hela tiden förändras. Ibland går den fort, ibland långsamt och egentligen är det ju bara ett ord.  Jag undrar hur det skulle vara om man helt och hållet levde sin egen tid, följde sin egen klocka. Skulle jag vända på dygnet eller skulle jag rent av vakna tidigare, bli  morgonpigg istället för att vara en nattuggla. Jag undrar om det ens är möjligt, vi har så många tidsmarkörer runt omkring oss som påminner oss om tid och håller koll på att vi inte tappar bort den.  Jag undrar hur välden tedde sig när inga klockor fanns eller när varje stad hade sin egen tid. Det är lite svårt att förstå hur det kunde fungera men också lockande på något sätt.

27:4 Kl 21 (1 av 1)

5 svar

  1. Jag var på en föreläsning en gång och föreläsarens budskap gick ut på hur viktigt det var att sova klart. Att stiga upp når man var redo och gå och lägga sig när man var trött. Det var min arbetsgivare som hade bjudit in föreläsaren men vi fick ändå inställa oss i vanlig tid varje morgon… Samhället är i dag otroligt tidsstyrt. På gått och på ont!

    1. Så är det. Man har oftast bara att rätta sig i ledet. Ibland vill jag bara strunta i allt och komma försent men vet hur otroligt irriterad jag själv blir av människor som inte passar tiden. Så det här är inte enkelt alls. Tur att vi har sommarlov du och jag där vi kan ta det lite mer i egen takt.

  2. Tiden, den tänker jag på varje dag… alltid denna tidspress, så mycket man vill hinna med och så mycket man hinner med och ändå så mycket som man inte hinner med. Att prioritera är en svår konst.

    Ha en fin dag!
    Kramar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.