Tiden går

När man (jag) blir helt uppfylld av att fundera på var, vad och hur jag ska odla i sommar. Då har jag till och med glömt bort att jag har en blogg och helt förlorat mig i olika trädgårdssidor istället för att blogga.
Jag har ju en yta där jag planerar att ha trädgårdslandet. I höstas satte jag ut ett gäng pallkragar och matade dem med godsaker för att kunna så i dem nu i vår. Men efter en del tankearbete så kommer jag att stuva om och göra på ett annat sätt. Men måste såklart vänta till våren, som just nu känns väldigt avlägsen. Men jag undrar om det inte är själva funderandet och planerandet som är själva grejen. Det och så de tomater jag frösådde den 15 november och som nu börjar få riktiga tomater. Det är något helt magiskt med allt som växer. Förutom tomaterna har kronärtskockorna börjat titta upp och purjolöken. Ja ni hör, att man kan bli så glad för så lite.

Sen kan man ju också glädjas åt vintern och att kunna åka skidor för första gången på många år. Det är helt fantastiskt att vara ute i solen. Tänk att jag kommer ihåg hur man gör när man åker längskidor trots att det var så länge sedan. Det är lycka!

6 svar

 1. Själva grejen – planeringen och ändringarna som kommer! Fullt upp – och när det landar kan du blogga.
  Det lilla det nära det goda; visst är det lycka. Som att skida!
  Kram

 2. Planeringen är ju det roligaste! Tidsödande men samtidigt så kul och lärorikt att försänka sig i böcker och internetsidor om det. Och vad läckert att du lyckats driv upp tomater hemma över vintern! Jag trodde inte det var möjligt – har du använt dina odlingslampor? Hur som, lycka till med grönsakslandet, det låter som du har full koll! Kram

  1. Visst är det häftigt med tomaterna. Det är en liten kruksort som fått bo under växtlampa med ljus 14 timmar om dagen. Den verkar väldigt nöjd med det. Meningen var att sätta en eller kanske två plantor. Men ja, det blev nog nästan 12 så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem alla. Än behöver de extra ljus ett tag till.
   Planeringen av trädgårdsland och blomsterrabatter är så rolig. Jag läser och surfar och byter odlingstankar med andra. Det blir nästan som ett beroende. Men det kan det kanske få vara.
   Kram

 3. Det vet vi ju alla att det är vägen som är mödan värd. Lite som med en resa, själva planeringen kan vara en stor del av nöjet. När något som vi tycker om engagerar oss så blir det helt enkelt roligt och bra.

  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.