Tillbaka i stan

Det är smått förvirrande att vara tillbaka i stan efter fyra veckor på landet. Bilar, människor och någon som kliver ovanför mitt huvud klocka sex på morgonen. För att ytterligare bättra på upplevelsen av trängsel tog vi idag en tur till IKEA. Det är helt fel sak att göra en regnig dag i semestertider i alla fall om man vill slippa känslan av att bli invaderad av människor. Vi klarade inte av trängseln i restaurangen så till lunch blev det två korvar var (de smakade faktiskt förvånansvärt gott). Lunch för två personer ca 60 kronor. Sedan åkte vi till ICA kvantum eftersom vi var så nära. Jag fixar inte de där jättebutikerna. Det är något rent fysiskt stötande med mängden av varor. Hyllmeter efter hyllmeter med bröd, konserverade tomater, ost och allt annat man både behöver och inte. Visst är det tillfredställande att hitta precis det man vill ha men den sammantagna upplevelsen är ett lätt illamående. Är det helt nödvändigt med så många olika sorters tandkräm eller schampo? Kommer på mig själv att längta efter konsums blåvita produkter men blir samtidigt glad över att de har osten Folke. Människan är en dubbel natur och så också jag. Jag kan leva utan Folke och tror mig kunna anpassa mig efter utbudet.

1 svar

  1. Hej! Håller helt med dig. jag orkar inte längre med stormarknader. Dotter och barnbarn invaderar DollarStore, ICAMaxi, Ikea, o jag fixar inte det. Jag har så stor längtan efter att bara ha två av varje sak att välja på! Inte 20 eller 200…För vad gör det för vår planet??
    Men det är så svårt, att ändra på inställningar och attityder, mönster och vanor…
    Kram från pörtet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.