Efter en intensiv utbildningsvecka (jag höll inte i utbildningen utan var elev) åkte vi till torpet. Mörker och tystnad mötte oss i går när vi anlände. Inga möss hade sökt skydd inomhus så vitt vi kan se.
Jag hade min stickning med mig, den som jag inte gjort något med sedan i somras men som ska resultera i ett par sockor. När jag hade stickat några varv och tittade ner i påsen där garnet fanns hittade jag förutom garn en påse innehållande en st bagel. Jag har inte den blekaste aning om varifrån den kommer och hur eller när den hamnade i där men troligtvis kom den dit någon gång under sommarsemestern. På påsen stod det bäst före juli i år. Bageln var lite platt och aningen hård men vi trotsade bäst före och rostade den till frukost. Den smakade alldeles utmärkt men jag hoppade över att läsa på innehållsförteckningen.
Lördagsmorgonen bjöd överraskande på sol och snö. Det tunna snötäcket och rimfrosten på träden gjorde världen vit och vacker. Vi promenerade, skördade den sista spetskålen, eldade brasa både i vedspisen i köket och öppna spisen i stora rummet. Nu väntar jag på middag. Livet är gott att leva.
Så härligt att skåda och att se bilderna!
Fint med bagel i stugan, helt otippat 🙂
Ha det fortsatt fint i er stuga!
Kram
Tack Tove. Ja Bageln var verkligen en överraskning.
Kram
Så mysigt med en helg på torpet som jag ser ligger i trolska omgivningar!
kram
Ja det har varit en härlig helg och nog kan det finnas möjlighet att skymta ett eller annat sagoväsen i skogen här utanför.
Kram
Låter som en ljuvligt avkopplande helg!
Kram Christina
Det har det verkligen varit.
Kram
Hihi … märkligt fynd bland garner, men säkert uppiggande att fundera över 😉 … och så länge det inte möglat är det nog inte så farligt att äta (tror jag) 😛
Väldigt vackra bilder. Njutbara för ögat 😀 <3
Kram
Vi överlevde utan synliga men så det var nog ingen fara.
Kram
Bra! Jag förstår att du sett serien Maträddarna. 😉
I övrigt låter det som en helg i min smak. Att bli bjuden på middag; att det snöar (för det gör det inte här); att få elda i kaminen.
Visst kan livet vara alldeles väldigt härligt.
Så läckra bilder!
Bäst före datum är alltid väl tilltagna.
En väninna sa att hon använt en förpackning grädde hon haft länge i kylskåpet, oöppnad. Bäst före datum var 3 månader gammalt, grädden smakade helt utmärkt, enligt väninnan.
Jag brukar lukta och smaka innan jag kastar, men så gammal grädde hade jag förmodligen hällt ut utan att kolla kvaliteten på den! VAD är i grädden om den håller sig så länge, funderar jag!?
Det är så jag också funderar, vad är det egentligen i det här som håller så länge. Jag tittar sällan på bästföre datumet. Luktar och smakar precis som du.