Torpet

Härligt att vara här igen efter några veckors bortavaro. Allt är sig likt bara lite kallare. Trots kylan lyckades jag få upp de sista morötterna ur jorden. De är nu ugnsrostade och smakar förträffligt. Har också skördat svartkål och purjolök. Svartkålen blev en mumsig vegansk pastasås till äldsta dottern som kommer hit ikväll.

Jag har tidigare berättat om blifoto som jag är med i och där jag tar en bild om dagen och laddar upp. Vissa dagar har teman så som fredagar som är flower Friday. Inte många blommor att fota nu, frosten har tagit de sista. Förra gången vi var här för två veckor sedan fanns fortfarande luktärtor men nu är alla borta. Men jag hittade några fina frostnupna tistlar som fick duga.

Nu myser vi i stugvärmen och ser fram emot en skön kväll med brasa och På spåret. Inte för att jag brukar kunna så mycket men det är ändå trevligt att titta.

2 svar

  1. Hej, jag sitter med torgvantar och halsduk och huttrar vid datorn, ute -6 och det är ju inte farligt. Men nu vid första kylan i nya pörtet märker jag att elementen inte är tillräckligt varma! Jag gillar vinter men inomhus ska man förstås inte frysa. Det gör säkert inte du i stugan, bara och brassa på med fler klabbar i öppna spisen?
    Jag missade På spåret igår då jag valde Idol, jag har sett alla säsonger och gårdagens kärlekstema fick tårkanalerna sköljda kan jag säga. Men självklart ska jag titta på På spåret, fast inte ikväll, Så mycket bättre fyller denna afton. Ha en skön första advent, jag ska in till stan imorgon på julskyltning, Falun är en gammal fin stad. Kram från pörtet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.