Torsdag mitt i våren.

Alldeles yrvaken kände jag mig när jag tittade upp och såg körsbärsträdet i full blom. Det är märkligt att jag varje år blir så överrumplad när våren väl kommer trots att jag väntat otåligt ända sedan början av mars. Nu verkar den i alla fall ha kommit för att stanna. Men det innebär inte tropisk värme och sol hela tiden. Den kan vara nog så nyckfull och inte alls alltid så ljum och inställsam som man skulle önska. Nåväl när jag kommer till torpet nästa gång hoppas jag att pallkragarna tinat upp så att det i alla fall är grävbart.  De små plantorna i mitt köksfönster får växa till sig ett antal veckor till innan det blir utplanterade i den kalla verkligheten men kanske att jag kan peta ner en eller annan potatis.

 

5 svar

 1. Det är verkligen otroligt vackert när körsbärsträden blommar. lite synd bara att det är så kort tid. Jag brukar ta en bild när vårt japanska körsbärsträd blommar och det brukar vara i full blom runt den 23: e april. I år är det bara i knopp än så länge så här hos oss är våren ovanligt sen. visst är vädret omväxlande och i dag blev vi bjudna på såväl åska som kraftiga hagelbyar. Aprilväder helt enkelt!

  Kram

  1. Det är verkligen april ömsom sol ömsom regn. Här på torpet har inga körsbärsträd slagit ut ännu. Det dröjer nog en vecka minst.
   Kram

 2. Fantastiskt vårromantisk bild! Själv är jag just hemkommen till ett gråregnigt o småkallt England, från ett sommarvarmt Kina. Kontraster på flera nivåer alltdå.
  Allt gott o kram!

 3. Så vackra körsbärsträden är och ditt foto är ljuligt. Och nu när dessa är i blom så är det ju vår. Riktig vår.
  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.